Ungureanu cere demisiile lui Ponta, Antonescu şi Zgonea şi alegeri anticipate

| 27 feb, 2014

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a cerut joi demisiile premierului Victor Ponta, a lui Crin Antonescu şi a lui Valeriu Zgonea şi alegeri anticipate, susţinând că aceştia 'nu pot garanta un parcurs democratic, occidental şi european pentru români'.

'Un sfert din clasa politică românească este decredibilizată! Un sfert din clasa politică românească afişează habarnism, incompetenţă şi lipsa de profesionalism, este coruptă şi slab pregătită. La 25 de ani de la revoluţie, România are o clasă politică catastrofică, un real pericol la adresa siguranţei naţionale! Nu aceştia sunt oamenii care pot scoate România la lumină! Nu ei sunt cei care pot garanta un parcurs democratic, occidental şi european pentru români! România s-a transformat în fieful liderilor iresponsabili şi incapabili. Autismul politic a devenit paradigmă pe scena politică. Cerem demisia lui Victor Ponta, a lui Crin Antonescu şi a lui Valeriu Zgonea şi alegeri anticipate. Decredibilizarea justifică alegerile anticipate', consideră Ungureanu, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

El a adăugat că Parlamentul României 's-a transformat în scena unor permutări în masă', în funcţie de conjunctură sau interese şi într-un an 10% dintre aleşi au schimbat barca.

'Într-un an de zile alţi 10% dintre parlamentari au fost cercetaţi penal sau condamnaţi. 20% din Parlamentul Românei este complet decredibilizat. Iar imaginea capătă contur dacă mai adăugăm şi ceea ce s-a întâmplat în 'marţea neagră', toate proiectele de legi trecute pe furiş şi înţelegerile subterane pe modificări legislative menite să favorizeze politicieni corupţi şi întreaga floare a baronetului local. Uitaţi-vă şi la problemele reprezentanţilor administraţiei locale: un sfert din baronii locali, preşedinţi de consilii judeţene, au probleme cu justiţia. Dacă păstrăm proporţia şi justiţia îşi face în continuare datoria, putem trage concluzia că aproape 800 de primari (din aproximativ 3.200) şi 10.000 de consilieri locali (din aproximativ 40.000) pot avea probleme cu legea. Când adunăm, constatăm cum un sfert din clasa politică românească s-a transformat în exponentul corupţiei şi al furtului. Dacă mai adăugăm la aceasta şi trista anecdotă la care ne-a făcut martori, ieri, domnul Călin Popescu Tăriceanu, avem demonstraţia completă la cât de jalnică este clasa politică', afirmă preşedintele FC.

Potrivit lui Ungureanu, partidele sunt extrem de slabe, incapabile să se reformeze.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ