M.R. Ungureanu: Avem nevoie de sprijinul partenerilor europeni pentru a scoate la lumină o altă clasă politică

| 28 feb, 2014

Preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, a salutat vineri rezoluţia Parlamentului European privind crearea unui mecanism de sancţionare a derapajelor de la normele statului de drept, inclusiv prin îngheţarea fondurilor europene.

'Noi, românii, am văzut nu doar o dată în ultimii doi ani cum ura politică şi interesele personale pot provoca în foarte scurt timp efecte grave asupra unui sistem democratic pe care l-am construit cu mari eforturi. Din păcate, observăm cum deciziile politice sunt din nou dictate de interese de clan mascate sub măsuri populiste şi lozinci înşelătoare. Aceste reîntoarceri la modele de tristă amintire ne alarmează. Avem nevoie de sprijinul partenerilor europeni pentru a scoate la lumină o altă clasă politică, una care să guverneze în logica interesului public şi nu în cea a grupurilor de interese', a declarat vineri Mihai Răzvan Ungureanu, conform unui comunicat remis presei.

Potrivit acestuia, propunerea PE privind crearea unui sistem de alertă timpurie şi a unei proceduri de îngheţ a fondurilor europene va contribui în mod substanţial la evitarea încălcării ordinii de drept a Uniunii.

'Statul de drept nu este un criteriu negociabil iar orice guvernare care deviază de la aceste norme trebuie să fie supusă unor procese corective eficiente. În acest moment, fondurile nerambursabile constituie unul dintre cele mai elocvente argumente prin care guvernele naţionale pot fi stimulate să asigure respectarea normelor statului de drept. Am speranţa că această propunere va fi pusă în practică în cel mai scurt timp, prin implicarea Comisiei Europene în acest demers', a mai afirmat Ungureanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ