Un pas în plus față de PDL – nu avem sinistrați “nesimțiti”

| 28 ian, 2014

Bun, zăpadă încă mai este, dar așa e iarna, important este că situația este sub control. Nu același lucru ne vine în minte atunci când rememorăm iernile în care Emil Boc a fost omul zăpezilor, Mihai Răzvan Ungureanu, spaima viscolului, iar Traian Băsescu omul cu vorba de duh.

Mult s-a lăsat așteptată, dar până la urmă a ajuns zăpada și la noi în ogradă, spre bucuria copiilor și spaima șoferilor. Cu toate acestea, spre deosebire de anii trecuți, atunci când prima zăpadă mai serioasă paraliza cu totul România, în acest an se observă un pas în plus față de PDL. De această dată lucruri s-au mișcat cu mult mai bine, astfel încât, încă de la avertizare meteo de zăpadă și vijelie, autoritățile au fost în alertă și comandamentul de urgență condus de premierul Victor Ponta a organizat operațiunile de deszăpezire. La acest nivel, vorbim de peste 10.000 de oameni în teren care au ajutat la operațiunile de deszăpezire, reprezentanți ai Armatei, CNADR, ISU, care și-au făcut prompt datoria și care au făcut viața mai ușoară miilor de români înzăpeziți.

Bun, zăpadă încă mai este, dar așa e iarna, important este că situația este sub control. Nu același lucru ne vine în minte atunci când rememorăm iernile în care Emil Boc a fost omul zăpezilor, Mihai Răzvan Ungureanu, spaima viscolului, iar Traian Băsescu omul cu vorba de duh. Se pare că PDL cu zăpada nu s-a înțeles prea înțeles de-a lungul timpului și pe lângă incompetența de care au dat dovadă reprezentanții partidului în cauză în a rezolva o problemă firescă pentru această perioadă a anului, cei sus amintiți au rămas în memoria colectivă cu gafe monumentale în ceea ce privește comunicarea.

Mihai Răzvan Ungureanu, premier pentru o foarte scurtă periodă de timp, s-a remarcat prin tragerea la răspundere a sinistraților pentru situația în care se aflau. Premierul de la acea vreme se declara nemulțumit că “Nu se poate așa ceva, nu putem plăti lenea la nesfârșit și este lipsă de respect față de cei care stau 24 de ore înghețând, ca să dea drumul la Salvări și să rezolve situațiile de urgență. Este inadmisibil ca militarii să deszăpezească și cetățenii să stea la căldură. În asemenea situații nu ne văicărim. În astfel de situații, nu ne văicărim, nu cântăm prohodul la posturile de televiziune, nu vorbim de Apocalipsă. Haideți la muncă!”. În excesul său de zel, un MRU coborât din elicopter într-un sat în care zăpada ajungea până la ferestrele caselor făcea apel la spiritul civic al sinistraților.

Alt pedelist, alt dezastru. Emil Boc, care nu era în relații foarte bune în acel moment cu cel care de fapt conducea guvernul, Traian Băsescu, nu a știut în ce alt mod să făcă față unei Românii sub zăpadă decât prin acțiuni populiste precum datul cu lopata și împărțitul de ceai camionagiilor. Prin urmare, în loc să se ocupe de coordonarea efectivă a comandamentului pentru situații de urgență, Boc a luat în mână lopata mai mare decât el în încercarea de a deszăpezi țara de unul singur și sfârșind prin a da zăpada de pe lângă o mașină accidentată, care oricum era atât de lovită încât nu ar fi putut fi scoasă de acolo doar cu atâta lucru. Următorul pas – dat ceai la șoferii de camioane care circulau pe Centura Capitalei și zicând frumos în fața camerelor de luat vederi ca “Asta trebuie să faca autoritățile, să vină și să-i încurajeze pe oameni“. Mai mult decât atât, am dori să adăugăm noi, trebuie să prevină situațiile acestea prin acțiuni concrete, nu prin acte politicianiste. Cu toate acestea, Boc s-a arătat dezamăgit de cum au decurs lucrurile și a menționat că “mă doare să văd că lumea nu își face treaba”. Poate puterea exemplului ar fi funcționat mai bine, ne gândim, poate că în condițiile în care el își făcea treaba ca prim-ministru și ceilalți i-ar călcat pe urme.

Traian Băsescu rămâne însă în istorie cu declarație făcută cu privire la oamenii rămași înzăpeziți în mașinile blocate pe carosabil și cărora le-a transmis, cu zâmbetu-i caracteristic, că “iarna nu-i ca vara”. Nici nu știu dacă se mai impune vreun comentariu la acest nivel.

În antiteză, zilele acestea am asistat la o mobilizare în forță a autorităților, sub comanda premierului Victor Ponta, care au menținut situația sub control. Mai mult decât atât, premierul a avut o comunicare directă și nemijlocită cu toate părțile implicate. Din acest punct de vedere se vede clar diferența de abordare și de aceea putem afirma că este un pas în plus față de PDL – nu avem sinistrați “nesimțiti”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 2014
dan
buna
Revolutia a fost facuta de brukner brucan , neulander petre roman , ilici iliescu la ordinul ,,aliantei israelite universale cu ajutorul kgb ,,cine vrea sa inteleaga politica si economia prima data trebuie sa citeasca ,, PROTOCOALELE ,, SIONULUI,,acum ii avem pe Tisminetski (Tismaneanu) ,Oprescu fiul generalului de Securitate Hirsch,ilici liescu,baconski,isar,teodorovici,,mru,oovvreul naumovici ponta care a fost atat de lingusitor fata de ovvrreul mru percuteaza bine la comanda ,,aliantei israelite universale,, Nepotul colonelului NKVD Naumovici - khazar
mru e ocupat sa ii planteze statuie tovarasei pauker, sa uite de tezaur nu are el timp de deszapezire
alexandro esti o simpatica by the way
29 ian, 2014
cantautor
Ora 12:27 Traficul rutier pe doua drumuri nationale din judetul Tulcea - DN 22D Macin - Horia si DN 22E Garvan - I.C. Bratianu - a fost inchis incepand cu ora 12:10.
Ora 12:00 Incepand cu ora 11:35, a fost inchis traficul pe DN 2C
Ora 11:43 Incepand cu ora 11:15, a fost inchis traficul rutier pe DN 22
Ora 11:28 Infotrafic: Situatia retelei de drumuri la ora 10:45
Ora 10:58 ANM ar putea emite miercuri dupa-amiaza un Cod Rosu de ninsori si viscol pentru sase judete din sud-estul tarii.
Ora 10:01 Potrivit Infotrafic, traficul rutier a fost inchis pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti dar si pe A2, tronsonul kilometric 12 - 65 (Bucuresti - Lehliu), astfel incat pe autostrada A2 nu se circula pe tronsonul Bucuresti - Fetesti. Totodata, a fost oprita circulatia pe doua tronsoane ale DN2.
Ora 9:30 CFR Calatori: 177 de trenuri anulate si restrictii de trafic pe opt linii.............

in afara de teorie,"deschideti" si voi ceva?
ca nesimtitii aia mai faceau ceva...
28 ian, 2014
lute
Foaie verde
Sandico, trebuie sa fii tare mandra la cat de interesati sunt cititori sa -ti soarba intelepciunea si sa comenteze zicerea ta. In locul tau as lasa manipularea [sunt destui mai batrani care o fac] si as pune mana pe lopata [s-ar putea ca la asta sa te pricepi]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ