Cezar Preda, PDL: Rog colegii, fie ei blonzi, bruneţi, să nu mai inventeze alţi candidaţi la Preşedinţie

| 17 ian, 2014

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a făcut, vineri, un apel către democrat-leberali pentru a-l susţine drept candidat la alegerile prezidenţiale pe Cătălin Predoiu, spunând că îşi roagă colegii de partid, "fie ei blonzi, bruneţi, şateni", să nu mai "inventeze" alţi candidaţi la Preşedinţie.

"Vom face tot ceea ce putem ca buzoianul Cătălin Predoiu să devină preşedintele României şi recomand tuturor colegilor mei să facă la fel. Aş vrea să-i rog pe colegii mei de partid, fie ei blonzi, bruneţi, şateni, să nu mai inventeze alţi candidaţi la preşedinţie şi să respecte decizia partidului de a avea candidat pe buzoianul Cătălin Predoiu. Mai grav este când această analiză de nesusţinere vine tot de la un buzoian. Eu nu aş face niciodată aşa ceva", a declarat Cezar Preda, vineri, într-o conferinţă de presă la Buzău.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, că după alegerile europarlamentare se vor stabili candidaturile pentru Preşedinţie, ea spunând că "se vorbeşte" despre candidatura lui Emil Boc şi exprimându-şi speranţa în concretizarea acesteia.

"După europarlamentare vom vedea care ar fi cel mai bun candidat pentru partidele de dreapta, în speranţa că după europarlamentare se vor aduce argumente pentru a merge cu un candidat comun la prezidenţiale. E devreme să spunem ce se va întâmpla cu candidatura domnului Predoiu, aşa cum noi pe dreapta mai avem un candidat, pe domunul Ungureanu şi se vorbeşte şi de candidatura lui Emil Boc", a afirmat Elena Udrea la Adevărul live.

Udrea a spus că, astăzi, Emil Boc spune că nu este interesat de această candidatură, dar momentul în care se vor seta candidaturile va fi după europarlamentare.

"Cel care este cel mai bine cotat după europarlamentare, care a avut capacitatea să adune cele mai multe voturi, să mobilizeze cel mai bine electoratul, adăugat la aceste criterii, o să fie candidatul dreptei, indiferent cum se numeşte el. Dacă se numeşte Predoiu, să fie Predoiu, dacă se numeşte Pavelescu, să fie Pavelescu, dacă este domnul Boc, cum sperăm noi, să fie domnul Boc", a spus Udrea.

Ea a arătat, însă, că Predoiu este "doar candidatul PDL" şi nu face tandem cu Traian Băsescu. "Din tot discursul domnului Predoiu, vi se pare că dânsul este un candidat care să meargă în tandem cu preşedintele?", a adăugat Udrea. Ea a spus că îl vede pe succesorul lui Traian Băsescu doar alături de acesta, dar Cătălin Predoiu şi Vasile Blagaau altă viziune.

La jumătatea lunii decembrie, preşedintele PDL, Vasile Blaga, anunţa că, în urma alegerilor interne, a fost desemnat drept candidat al partidului pentru prezidenţiale Cătălin Predoiu, acesta obţinând 100.000 de voturi, întimp ce Gheorghe Falcă a obţinut 40.000 de voturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ