Deszăpezire: Videoconferința lui Ponta e mai eficientă ca propaganda luată la lopată de Boc

| 27 ian, 2014

Mi-am pus problema cu luciditate cetățenească, ce aș prefera mai degrabă: un premier care arde gazul de pomană, la propriu și la figurat, dând demonstrativ trei lopeți de zăpadă cu zece centimetri mai încolo, dizlocând pentru aceste imagini diversioniste o tonă de resurse din bani publici? Sau un premier care înțelege să-și facă treaba.

Constrânsă de calendar și în lipsă de subiecte economice, cu miză și calibru electoral, opoziția defilează și ea cu ce poate. Dacă a nins, sare ca arsă că ninge. Dacă-i asculți, este vina exclusivă a guvernului actual că a îndrăznit să ningă în ianuarie, o situație fără precedent în timpul guvernărilor PDL.

Dacă comandamentul de iarnă își face treaba, e clar, nu și-o face ca pe vremea lui Boc. Dovada clară, în opinia agenților electorali ai opoziției, e imaginea lui Boc dând la lopată demonstrativ, în fapt un exercițiu ieftin de imagine, dar cu atât mai păgubos la vremea respectivă pentru populație.

O privire atentă va sesiza rapid că în fundalul imaginilor cu Boc dând la lopată, difuzate obsesiv de propaganda televizată a liberal-democraților, se vede că premierul ardea combustibilul în ditamai elicopterul ca să filmeze 30 de secunde de efort în zadar, cu o lopată care nu stătea nicicum în mâna politicianului. Și tot a fost mai bine decât aroganța prostească a următorului premier impus de Băsescu, controversatul gurmand MRU, care făcea cu ou și cu oțet o țară încremenită sub zăpezi, că nu smulge lopețile din mâinile armatei venite să-i scoată la lumină. Pe MRU, de altfel nici nu-l mai criticăm în cele ce urmează, pentru că de el a avut grijă populația înfuriată, în 2012.

Dar să ne întoarcem la paralela demonstrativă Ponta-Boc, pe tema deszăpezirilor. Mi-am pus problema cu luciditate cetățenească, ce aș prefera mai degrabă: un premier care arde gazul de pomană, la propriu și la figurat, dând demonstrativ trei lopeți de zăpadă cu zece centimetri mai încolo, dizlocând pentru aceste imagini diversioniste o tonă de resurse din bani publici? Sau un premier care înțelege să-și facă treaba și să pună aparatul administrativ la treabă, așa cum se cade în secolul 21, cu mijloacele cele mai ieftine posibile, adică telefonul și videoconferința, nu elicopterul pentru o preumblare de 30 de minute cu presa după el...

Și, în încheiere, am mai remarcat în București o chestiune: zăpada revine conform opoziției în răspunderea exclusivă a premierului, nici măcar a guvernului și cu atât mai puțin a primarilor. Să avem pardon, dar, dincolo de instituirea comandamentului de urgență și a supervizării colaborării interministeriale absolut necesară în astfel de cazuri, propagandiștii de dreapta ar face bine să-și aducă aminte că Bucureștiul mai are și primari.

Unii dintre ei fiind de exemplu mult mai preocupați să coaguleze dreapta lui Băsescu decât să degajeze traficul și, vise, să evacueze zăpada din oraș, spre Glina, așa cum ne tot amăgesc cu minunea de trei zile de la Lis citire, trecând prin Băsescu și Videanu, până la edilii din ziua de azi...

Punând în paranteze edilii și aruncând toată zăpada urbană în ograda lui Victor Ponta, opoziția dă semne clare că ar dori de la acesta să evolueze în  conformitate cu regulile propagandistice stabilite și jalonate de marii lideri liberal-democrați, majoritatea întâmplător și edili. De ce ar juca Ponta propaganda fredonată de PDL? Nu a făcut-o cu economia și, iată, economia merge bine. Sper să n-o facă nici cu zăpada! Decât un premier care ”pune mâna pe lopeți” la televizor, mai bine unul care tace și face.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 2014
dorel
EU AM PREFERAT M.R.U. JURNALISTELE SERIOASE CARE SCRIU CORECT SI LA OBIECT, NU PUPINC.URISTELE INDIFERENT DE ORIENTARE POLITICA..TU, MAI ESCORTA DE PRESA LA PSD, SPUI BINE CA NU-TI PLACE UN PRIM MINISTRU CARE ARDE GAZUL DE POMANA LA PROPRIU SI LA FIGURAT, ASA CUM E PONTA, UN PLAGIATOR SINISTRU..PRACTIC, JUDECAND DUPA ACEST CRITERIU, NU TE PLACI NICI PE TINE, O OLIGOFRENA DE PRESSA, JALNICA SI SLUGA PERFECTA!! VA CARACTERIZATI PERFECT PESEDISTII ASTIA!!
28 ian, 2014
hilary
esti dusa cu capul. rau.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ