Oprescu cere continuarea deszăpezirii arterelor Capitalei, a staţiilor RATB şi a trotuarelor

| 28 ian, 2014

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat continuarea înlăturării zăpezii de pe arterele Capitalei, precum şi curăţarea staţiilor RATB, a trecerilor de pietoni şi trotuarelor, informează un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

Potrivit unei raportări de marţi dimineaţa, pe parcursul nopţii trecute operatorii de salubrizare au acţionat cu 327 de utilaje şi 526 de operatori manuali - în sectorul 1 cu 128 de utilaje şi 282 de operatori, în sectorul 2 cu 60 utilaje şi 62 de operatori, în sectorul 3 cu 36 de utilaje şi 30 de operatori, în sectorul 4 cu 29 de utilaje şi 42 de operatori, în sectorul 5 cu 33 de utilaje şi 70 de operatori, iar în sectorul 6 cu 41 de utilaje şi 40 de operatori.

În timpul nopţii s-a acţionat permanent pe arterele secundare prin pluguire şi împrăştiere de material antiderapant, astfel încât circulaţia rutieră s-a putut desfăşura în bune condiţii. Pe arterele principale aflate deja 'la negru' s-a acţionat doar pentru lărgirea acestora, acolo unde a fost necesar şi s-a împrăştiat material antiderapant pentru prevenirea apariţiei poleiului. Astfel, au fost strânse 756 de basculante de zăpadă de pe mai multe artere din Capitală.

Operatorii au intervenit pe străzile ce au permis accesul utilajelor de deszăpezire, acolo unde acţiunea nu a fost îngreunată de maşinile parcate. Evacuarea zăpezii este posibilă doar pe timpul nopţii şi se intervine împreună cu echipajele Brigăzii Rutiere şi ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Operatorii de deszăpezire vor acţiona şi marţi pentru curăţarea arterelor secundare, precum şi a staţiilor şi refugiilor RATB.

În altă ordine de idei, în noaptea de luni spre marţi au continuat eforturile de identificare şi adăpostire a persoanelor fără adăpost. Astfel, trei echipe mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) au efectuat monitorizarea la intervale regulate a persoanelor adulte fără adăpost care au refuzat adăpostirea de la începutul codului portocaliu în Capitală (46 de cetăţeni în evidenţă).

În cele trei adăposturi municipale se află 528 de persoane - 13 la Centrul pentru mamă şi copil, 112 la Adăpostul pentru femei, 403 la Adăpostul pentru bărbaţi. Aproape 77% dintre persoanele care au accesat serviciile de adăpostire în noaptea trecută nu au domiciliul pe raza Capitalei.

DGASMB continuă distribuţia de ceai cald în următoarele zone: str. Foişorului, str. Dristorului, Calea Şerban Vodă, str. Maximilian Popper, str. Nerva Traian, Calea Griviţei, Calea Ferentari, str. Agricultori, şos. Viilor şi str. Mitropolit Filaret.

Primăria Capitalei a pus la dispoziţia cetăţenilor un numărul de telefon gratuit - 0.800.800.868 - la care se pot sesiza urgenţele 24 de ore din 24.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ