Pricopie: Unităţile de învăţământ din Bucureşti rămân închise marţi

| 27 ian, 2014

Unităţile de învăţământ din Bucureşti vor rămâne şi marţi închise deoarece condiţiile de transport nu sunt deocamdată corespunzătoare, a declarat, la comandamentul de iarnă, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, precizând că i-a prezentat situaţia şi premierului Victor Ponta.

 

"Am reluat cu Inspectoratul Şcolar General problema Bucureştiului şi i-am prezentat şi domnului prim-ministru. Situaţia în Bucureşti este în felul următor: avem peste 200.000 de elevi şi preşcolari, vorbim de aproximativ 70.000 de părinţi care însoţesc aceşti copii zilnic la şcoală, aproximativ 20.000 de angajaţi, cadre didactice, didactic auxiliar, nedidactic, peste 100.000 de studenţi. Deci, vorbim de aproximativ 400.000 de persoane care se deplasează zilnic şi, având în vedere că deocamdată condiţiile de transport nu sunt corespunzătoare în Bucureşti, mâine nici în Bucureşti, aşa cum am anunţat la 12.30, nu vor fi activităţi în instituţiile de învăţământ", a spus ministrul, citat de Mediafax.

Luni la prânz, ministrul de resort a anunţat că unităţile de învăţământ vor rămâne închise marţi în 12 judeţe şi municipiul Bucureşti, în timp ce în alte opt judeţe vor fi deschise doar grădiniţele sau vor rămâne închise mai multe şcoli.

Premierul Victor Ponta i-a cerut totuşi ministrului ca, luni seara, să fie prezent la comandament la Bucureşti pentru a fi evaluată situaţia tuturor şcolilor, întrebându-l de ce în Bucureşti trebuie închise şcolile şi marţi, şi arătând că, în opinia sa, în Capitală "se circulă foarte bine".

Pricopie i-a răspuns premierului că solicitarea închiderii şcolilor şi marţi în Bucureşti i-a fost adresată duminică seara chiar de primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, pentru a putea deszăpezi mai eficient străzile.

Ponta i-a cerut lui Pricopie să mai discute în acest sens cu primarul general, pentru ca populaţia să fie ţinută în case doar dacă este necesar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ