Remus Pricopie: În 2014, infrastructura din educaţie va beneficia de o investiţie de 200 mil euro

| 08 feb, 2014

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie spune că infrastructura din sistemul de educaţie va beneficia de o investiţie de 200 milioane de euro din fondurile structurale neutilizate între 2007-2013, în timp ce peste 500.000 de euro vor fi alocaţi, până în 2020, pentru obiective deja începute sau unele noi, notează Mediafax.

Prezent, sâmbătă, la Întorsura Buzăului, judeţul Covasna, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, că 2014 este anul în care după mult timp în care nu au mai fost investiţii "masive" în infrastructura educaţională, se revine cu un buget important din fonduri structurale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Anul 2014 este cel în care după mulţi ani în care nu au mai fost investiţii masive în zona de educaţie, revenim cu un buget important din fonduri structurale. Vorbim de peste 200 de milioane de euro din fondurile structurale neutilizate în perioada 2007-2013, care sunt la dispoziţia Ministerului Dezvoltării, respectiv a primăriilor, pentru investiţii în infrastructura educaţională. În acelaşi timp, pentru perioada 2014-2020 vorbim despre o alocare de peste jumătate de miliard de euro pentru a continua obiectivele de investiţii deja începute sau pentru unele noi. Sunt peste 1.400 de obiective începute şi neterminate", a subliniat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a participat, sâmbătă, la inaugurarea Liceului Teoretic "Mircea Eliade" din oraşul Întorsura Buzăului, care a fost modernizat şi extins printr-un proiect cofinanţat cu 2,4 milioane de euro din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Tag-uri: Remus Pricopie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ