Când ISMB gafează, Remus Pricopie vine în sprijinul copiilor

| 30 ian, 2014

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat că școlile și grădinițele din București vor rămâne închise și joi din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Acest anunț al Ministrului a avut și un rol de clarificator, după ce Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis o informare greșită prin care a anunțat că vor fi reluate joi cursurile în învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal din Capitală.

Inspectorul șef al ISMB, Constantin Trăistar, a declarat în cadrul unei intervenții telefonice la un post de televiziune că școlile vor rămâne deschise în cursul zilei de joi, fără a motiva decizia luată. În realitate, condițiile meteo nu vor permite desfășurarea în regim normal a cursurilor, fapt ce a necesitat o reacție din partea Ministrului Educației, Remus Pricopie.

În contextul actual din țară, în care timp de doua zile școlile au fost închise în zonele afectate de ninsori puternice, redeschiderea lor nu ar fi creat decât o situație și mai problematică pentru elevi și părinți, dar și pentru autoritățile care desfășoară acțiuni de deszăpezire.

Întervenția lui Remus Pricopie a avut scopul de a corecta informațiile transmite de inspectorul șef al ISMB, o reacție necesară, care a  împiedicat  crearea unei stări de haos în sistemul de învățământ.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București ar fi trebui să se intereseze din timp de prognoza meteo de cod portocaliu și roșu. Vântul și ninsorile abundente nu doar că ar fi îngreunat drumul elevilor și studenților până la unitățile de învătământ, ci ar fi făcut imposibilă circulația în condiții normale de trafic.

Era importantă desfășurarea unei analize privind impactul redeschiderii școlilor înainte ca măsura să fie comunicată, în contextul în care în Capitală sunt circa 240 de mii de elevi și peste 100 de mii de studenți, plus încă 400 de mii de cadre didactice care ar fi trebuit să ajungă la sediile unităților de învățământ.

Drept urmare, decizia luată de către Ministrul Pricopie în cadrul Comandamentului de iarnă este una corectă, iar întreruperea cursurilor din unitățile de învătământ din București și din alte județe afectate de ninsori trebuia preluată și respectată de toate Inspectoratele Școlare, pentru a nu da naștere unor situații de incertitudine și confuzie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 2014
cantautor
domnul acesta este cel care deja a introdus manualele digitale,asa cum a si promis...
bravo lui,bravo u.s.l
30 ian, 2014
cantautor
Prefectul judetului Braila, Gheorghi Obreja, coordonator al interventiilor pentru situatii de urgenta din judet, este in continuare inzapezit, joi dimineata, in localitatea Gemenele, in timp ce in judet sunt izolate 53 de sate din 16 comune cu peste 15.400 de gospodarii, transmite Mediafax.
minunat guvern,minunat prefect,minunat articol....
l-am "lins" putin si pe Pricopie,maine pe Dragnea,urmeaza Dusa,pana reusesti sa-i "satisfac pe toti"...
nu sunt "decat "8 morti de viscol....urmeaza gerul
autoarea

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ