Paza la grădiniţele şi şcolile din sectorul 2 costă aproape 30 de milioane de lei

| 14 feb, 2014

Unităţile de învăţământ preuniversitar din sectorul 2 vor fi dotate cu butoane de panică, în prezent securitatea acestora fiind asigurată prin cartele de acces, camere video de supraveghere şi pază, anunţă Primăria sectorului 2.

"Urmează ca Primăria sectorului 2 să implementeze anul acesta şi butonul de panică la toate cele 125 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, care va asigura o reacţie promptă a echipajelor Poliţiei Locale Sector 2 în caz de urgenţă. Părinţii preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar din sector nu trebuie să plătească niciun leu pentru buna funcţionare a sistemelor de protecţie, ele fiind suportate integral din bugetul local al Primăriei sectorului 2", anunţă instituţia.

Sistemelor de protecţie care duc la creşterea siguranţei în interiorul şcolilor li se adaugă şi măsurile întreprinse de Poliţia Locală a Primăriei sectorului 2, Poliţia de sector şi Jandarmeria Română, ce asigură ordinea şi liniştea publică în zona unităţilor de învăţământ, potrivit planurilor proprii de acţiune.

În cele 125 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din sectorul 2 s-au montat următoarele sisteme de siguranţă: au fost distribuite peste 40.000 de cartele de acces pentru elevii din şcolile gimnaziale, liceele şi colegiile naţionale, au fost montate peste 2.100 de camere video care funcţionează non-stop (de exterior pentru grădiniţe, de exterior şi interior pentru şcoli gimnaziale, licee şi colegii naţionale), fiind şi 184 de posturi de pază. În fiecare unitate de învăţământ, în funcţie de mărimea clădirilor, au fost amplasate între unul şi trei posturi de pază. Fiecare post de pază este deservit de cinci persoane pentru asigurarea funcţionării 24 de ore din 24.

"Implementarea celor trei sisteme de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat au costat Primăria sectorului 2 din bugetul propriu 29.275.000 de lei, după cum urmează: sisteme de acces pe bază de cartele - 1.105.000 de lei, camere video de supraveghere interior şi exterior - 2.520.000 de lei, pază umană asigurată de personal de specialitate - 25.650.000 de lei anual", relevă sursa citată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ