Zăpada va fi ridicată şi transportată din sectorul 1. Ce se întâmplă cu maşinile parcate pe marginea străzilor

| 27 ian, 2014

Zăpada va fi ridicată şi transportată începând de luni seară de pe arterele din sectorul 1, anunţă autoritatea locală.

Pentru facilitarea acţiunii de deszăpezire, autoturismele parcate pe marginea străzilor sunt ridicate temporar până la curăţarea carosabilului, iar cele parcate neregulamentar sunt ridicate şi duse în Aleea Mateloţilor. Utilajele Romprest sunt însoţite de un echipaj al Poliţiei Locale şi de unul al firmei ce se ocupă de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar în sector, conform Agerpres.

Circulaţia rutieră pe străzile sectorului se desfăşoară în condiţii normale de iarnă. Peste 70 de utilaje şi 300 de muncitori intervin zilnic pentru a deszăpezi şi a preveni formarea poleiului pe arterele din această zonă administrativă.

De vineri seară până duminică seară, utilajele Romprest - prestatorul serviciului de deszăpezire din sectorul 1 - au împrăştiat 2.600 de tone de material antiderapant solid şi 300 de tone de material lichid.

Dacă în weekend Romprest a acţionat în special pentru deszăpezirea străzilor principale şi a arterelor pe care sunt situate obiective sociale - spitale, şcoli, sedii de poliţie şi pompieri, etc - în prezent utilajele firmei de deszăpezire intervin pe străzile secundare din sector.

Totodată, muncitorii companiei degajează manual zăpada de pe trotuare, din intersecţii, treceri de pietoni, staţii RATB, refugii de tramvai, intrări în staţiile de metrou, în unităţile sanitare, unităţile de învăţământ.

Potrivit strategiei de deszăpezire aprobată de Consiliul Local Sector 1, Romprest e pregătită să intervină în perioada sezonului rece 2013- 2014 cu aproximativ 70 de utilaje, numărul lor ajungând până la 90 în cazul în care condiţiile meteo o vor impune. Utilajele de deszăpezire sunt dotate corespunzător - abrollkippere, autocisterne, basculante, auto-cisterne multifuncţionale, încărcătoare frontale, multicar, tractoare şi unimoguri, se arată în comunicat Primăriei sectorului 1.

Totodată, 300 de cetăţeni - minim 100 de persoane/ pe schimb - vor acţiona 24 din 24 h pentru îndepărtarea manuală a zăpezii de pe trecerile de pietoni, din staţiile şi refugiile RATB. Numărul personalului va fi suplimentat în funcţie de condiţiile meteo.

Prestatorul serviciului de deszăpezire din sectorul 1 deţine pe stoc până în prezent 6.050 de tone de sare şi peste 2.500 de tone de clorură de calciu.

În funcţie de evoluţia condiţiilor climatice cantităţile se vor suplimenta în vederea desfăşurării activităţii în condiţii optime. Romprest deţine propriile staţii pentru producerea soluţiilor de clorură de calciu lichide.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ