Oprescu joacă dur! Plângere pentru calomnie împotriva consilierilor PDL

| 02 feb, 2014

Sorin Oprescu a dat o replică dură acuzelor aduse recent de consilierii generali ai PDL prin intentarea unei plângeri penale pentru calomnie. Motivul principal îl reprezintă declarațiile grave despre contractul de închiriere a actualului sediu al Primăriei Municipiului București din Splaiul Independenței.

Edilul Bucureștiului a declarat că afirmațiile făcute de către consilierii PDL în cadrul unei conferințe de presă, ce avut loc înaintea ședinței CGMB, au fost declarații politice, însă acestea au devenit calomnioase odată cu susținerea lor în mod repetat, în contextul discuțiilor despre prelungirea contractului de închiriere a sediului actual al municipalității, ocazie cu care consilieri generali ai PDL au părăsit sala de ședințe

De cealaltă parte, consilierii generali ai PDL susțin că PDL București va depune la DNA și la Parchetul General o sesizare pe numele primarului Sorin Oprescu, acuzându-l că nu a achiziționat clădirea conform contractului de închiriere.

Pentru a lămuri neînțelegerea, Sorin Oprescu a explicat motivele pentru care nu a fost până în prezent cumpărat sediul în care își desfășoară PMB activitatea din 2010. Până acum au fost adresate solicitări Ministrului Finanțelor cu privire la acordul necesar achiziționării în leasing a clădirii între anii 2010 și 2012. Însă achiziționarea sediului nu s-a putut face fără condiția încadrării în limita legală de 30% a gradului de îndatorare a municipiului și fără plata restanțelor de până la data de 31 decembrie 2013.

Sorin Oprescu a explicat că pentru închiderea sediului municipalității s-a plătit între anii 2010 și 2013 un total de 4,8 milioane de euro, sumă ce va fi scăzută din prețul de vânzare al imobilului. Iar prețul pentru vânzarea-cumpărarea imobilului nu a fost stabilit de la început datorită fluctuațiilor de pe piață. Pe parcursul anilor, primarul General al Capitalei și-a exprimat de șase ori intenția de a cumpăra imobilului.

Primăria Capitalei București s-a mutat în sediul de pe Splaiul Independenței în martie 2010, în calitate de chiriaș, pentru a permite consolidarea și reabilitarea clădirii din Bulevardul Regina Elisabeta, care au fost demarate încă din 2008.

Datorită presiunilor puse de Oprescu, până la urmă consilierii generali au aprobat prelungirea contractului de închiriere a actualului sediu al Primăriei București până pe data de 1 octombrie 2014, cu toate că proiectul de hotărâre prevedea prelungirea până pe data de 31 ianuarie 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ