Logica României libere – Oprescu să demisioneze pentru că nu se comportă ca un măcelar

| 21 feb, 2014

Simplificator, concluzia pe care o propune “România liberă” este aceea că Sorin Oprescu ar trebui să demisioneze în primăvara anului 2015 pentru că nu se comportă precum un măcelar, stârpind populaţia de câini comunitari din Capitală.

În contextul tumultului care a cuprins scena politică ca urmare a crizei din USL, o bună parte a celorlalte teme de pe agenda media trec practic neobservate. Este şi cazul “analizei” jurnaliştilor de la “România liberă”, care s-au apucat de numărat simultan câinii din Bucureşti şi angajamentele asumate de Sorin Oprescu.

Potrivit articolului, primarul Capitalei a declarat la data de 1 octombrie că va pleca de la municipalitate dacă planul său, potrivit căruia 80% din câinii fără stăpân vor dispărea în 18 luni, nu va funcţiona. Anunţul său a fost făcut în cadrul unei emsiuni de televiziune şi suna astfel: „Dacă în 18 luni nu scăpam de 80% din maidanezii de pe străzile din Capitală, mă scol în picioare şi spun… în condiţiile astea plec eu şi mă duc învârtindu-mă. Plec singur. Ce, trebuie sa-mi dau demisia?” Primarul a făcut acest anunţ în contextul aprobării la mijlocul lunii septembrie a legii care prevede eutanasierea maidanezilor.

Astfel, calculele celor de la “România liberă” arată că în Bucureşti sunt aproximativ 65.000 de câini fără stăpân. După cum şi-a asumat Sorin Oprescu, până în aprilie 2015 (adică peste un an şi două luni) ar trebui să dispară de pe străzile oraşului peste 50.000 de câini şi să mai rămână 15.000. Chiar dacă s-ar menţine media de 93 de câini eutanasiaţi pe zi, un calcul simplu arată că Oprescu ar avea nevoie (presupunând că aceşti câini nu se vor înmulţi) de minim 540 de zile.

Simplificator, concluzia pe care o propune “România liberă” este aceea că Sorin Oprescu ar trebui să demisioneze în primăvara anului 2015 pentru că nu se comportă precum un măcelar, stârpind populaţia de câini comunitari din Capitală. Că problema câinilor fără stăpân îi preocupă în mod justificat pe bucureşteni este o realitate pe care nimeni nu o neagă. Însă de aici până la a forţa soluţii radicale precum eutanasierea în masă a câinilor – pe logica jurnaliştilor “României libere” – este cale lungă.

De la moartea tragică a lui Ionuţ, copilul muşcat de câini în septembrie 2013, lucrurile la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din subordinea PMB s-au mişcat în direcţia bună: au fost mărite efectivele operaţionale care adună câinii fără stăpân, au fost iniţiate campanii de încurajare a adopţiilor şi au fost create noi adăposturi. Cea mai nouă structură în acest sens, cu o capacitate de 1.600 de locuri, cu posibilitate de extindere la 2.500 de locuri, a fost înfiinţată la finalul lunii ianuarie, în Bragadiru.

Prin urmare, PMB depune eforturi susţinute pentru a soluţiona problema câinilor fără stăpân, însă prin apel la soluţii umane astfel încât să nu fie necesare eutanasieri în masă ale patrupedelor. În lumina acestor argumente, demersul celor de la “România liberă” este cu atât mai josnic. Când municipalitatea condusă de Sorin Oprescu dă în fiecare zi proba acţiunilor constructive pentru a soluţiona problema câinilor fără stăpân, presa aservită Cotroceniului găseşte de cuviinţă să arunce cu pietre. Fără îndoială, angajamentele asumate vor fi duse la bun sfârşit de către Sorin Oprescu, în pofida tuturor încercărilor meschine de discreditare la care recurg unii aşa-zişi ziarişti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 feb, 2014
goPonta4President
adevaratii liberali:Campeanu,Chitoiu,Stroe,Diaconu,Iliesiu invita pe toti membrii PNL sa intre in noul PNL...
seniorii PNL:Quintus,Campeanu sunt cu noi...
partidul se va numi PNL-usd..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ