Bilanţ maidanezi 2014: câţi câini comunitari au strâns autorităţile

| 20 feb, 2014

Peste 1.500 de câini fără stăpân au fost capturaţi în luna ianuarie, a declarat joi coordonatorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu.

El a informat, într-o conferinţă de presă, că 993 de patrupede au fost adoptate, dintre care 532 de către persoane fizice şi 401 de ONG-uri.

Băncescu a anunţat că, în intervalul septembrie 2013 - ianuarie 2014, au fost capturaţi 6.756 de câini, 4.920 au fost adoptaţi, dintre care 2.463 de către persoane fizice, iar 2.457 de către ONG-uri.

Dacă în ianuarie numărul persoanelor muşcate de câini fără deţinător care s-au prezentat la Institutul Naţional 'Matei Balş' a fost de 252, anul trecut în intervalul similar cifra a fost de 809, a spus Băncescu.

"Am reuşit să reducem termenul de intervenţie la solicitările primite prin dispecerat sub zece zile lucrătoare. (...) Obiectivul e să ajungem la 3.000 de câini capturaţi pe lună", a mai declarat coordonatorul ASPA.

Citeşte şi: Câţi câini fără stăpân a strâns Primăria Capitalei în şase luni

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ