Câţi câini fără stăpân a strâns Primăria Capitalei în şase luni

| 16 feb, 2014

Rezultate campaniei de strângere a maidanezilor sunt modeste. În cele şase luni de la izbucnirea scandalului maidanezilor, 6.500 de câini au fost strânşi de pe străzile Bucureştiului. De trei ori mai puţin decât estimările dacă e să judecăm după declaraţiile primarului Oprescu care promitea că în 18 luni 80% dintre cei 65.000 de câini nu vor mai fi pe domeniul public.

În cele şase luni de la izbucnirea scandalului maidanezilor, 6.500 de câini au fost strânşi de pe străzile Bucureştiului. De trei ori mai puţin decât estimările dacă e să judecăm după declaraţiile primarului Oprescu care promitea că în 18 luni 80% dintre cei 65.000 de câini nu vor mai fi pe domeniul public, scrie gândul.info.

Matematic, asta ar fi însemnat că până în acest moment aproape 18.000 de animale ar fi trebuit capturate. Întreaga operaţiune a costat 600.000 de lei, iar în adăposturile Primăriei mai sunt acum în jur de 1.000 de câini, a căror eutanasiere va începe în două-trei săptămâni, sustin reprezentanţii ASPA, autoritate care a avut la dispoziţie în ultimii cinci ani bugete totale de 7,2 milioane de euro. În actualul ritm, maidanezii de pe străzi ar putea fi prinşi în cinci ani, nu într-un an jumătate cum a promis Sorin Oprescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ