Reacția directorului România liberă, după ce ziarul a fost prins că și-a umflat tirajul

| 10 iun, 2014

Adrian Rus, directorul general al Medien Holding, companie care editează România liberă, reacționează după ce ziarul a fost prins de Biroul Român de Audit Transmedia că și-a umflat tirajul, ani de zile, cu 60%.

Într-un punct de vedere publicat pe site-ul România liberă, Rus publică versiunea casei de editură.

Reamintim că, săptămâna trecută, tirajul vândut al României libere a fost recalculat la mai puțin de jumătate. Cătălin Tolontan nota că, din aproximativ 40.000 de exemplare tipărite, 25.000 erau livrate către firma Breviter, controlată tot de familia Adamescu și nu erau distribuite mai departe.

În versiunea lui Adrian Rus, “cotidianul România liberă a fost tipărit într-un tiraj mediu brut de 44.562 exemplare pe zi. Dovada tipăririi acestui tiraj a fost făcută cu acte contabile puse la dispoziţia auditorului şi certificată apoi prin Certificatul de Audit publicat şi pe site-ul BRAT”.

Rus admite că “Medien Holding a livrat zilnic aproximativ 24.000 exemplare către o firmă de abonamente”, dar nu precizează numele companiei (Breviter n.r.) și nici faptul că aceasta aparține tot familiei Adamescu.

“Conform regulamentului BRAT, actele puse la dispoziţie nu au fost considerate concludente pentru justificarea acestor abonamente”, recunoaște însă Rus.

Adrian Rus mai spune că a fost de acord cu recalcularea cifrelor “pentru a ajuta la finalizarea procesului de certificare”.

Citeşte mai mult pe Pagina de Media.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ