Patronul România Liberă, Dan Adamescu, a măsluit cifrele de tiraj

| 06 iun, 2014

“Măsură fără precedent în autoreglementarea presei din România. Tirajul vîndut al cotidianului România liberă a fost recalculat la mai puțin de jumătate din cît declarase în perioada aprilie 2011 – martie 2012″, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său.

Redactorul-șef al Gazetei Sporturilor mai scrie că PricewaterhouseCoopers a “descoperit un sistem prin care ziarul patronat de Dan Adamescu își dubla în acte, sau chiar mai mult, tirajul distribuit în realitate”.

Reamintim că primele probleme confirmate oficial în privința tirajului “umflat” al României libere au apărut în februarie 2012, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Cătălin Tolontan povestește care era mecanismul de a-și modifica tirajul:

“Aproximativ 25.000 de exemplare în medie pe zi, din totalul de 40.000 declarate, erau livrate din tipografia României libere către firma Breviter, controlată de aceeași familie Adamescu.

De mai multă vreme au existat suspiciuni asupera cifrelor raportate de cotidianul familiei Adamescu, iar echipa de jurnaliști de la ”Cațavenicii” a scris negru pe alb că România liberă își măsluiește cifrele. Dan Adamescu l-a dat în judecată pe Doru Bușcu, redactorul șef al ”Cațavencilor”. Bușcu a continuat să-și susțină afirmațiile.

Auditorii de la PwC au descoperit că cele 25.000 de exemplare de la Breviter ajungeau din tipografie într-o magazie și nu erau distribuite mai departe. De aceea, BRAT a decis să rectifice tirajul României libere.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ