Patronul României Libere, Dan Adamescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

| 06 iun, 2014

Instanta a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a omului de afaceri Dan Adamescu, acuzat ca ar fi dat mita unor judecatori pentru solutionarea favorabila a unor dosare.

Vineri, la ora 13.30, a expirat ordonanta de retinere a lui Dan Adamescu, insa omul de afaceri nu a plecat de la tribunal. Decizia judecatorilor nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Omul de afaceri este acuzat ca a mituit cu 20.000 de euro doi judecatori - Ion Stanciu si Elena Roventa. Acestia, alaturi de Mircea Moldovan si Ciprian Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, au fost suspendati din maagistratura dupa ce instanta a decis definitiv ca acestia raman in arest preventiv, ei fiind arestati pe 22 mai. In aceeasi zi, Adamescu s-a prezentat la sediul DNA.

Procurorii arata, in ordonanta de retinere, ca, in cursul lunii decembrie 2013, "inculpatul Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor Ion Stanciu si Elena Roventa, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila, pentru ca in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care acesta era actionar".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ