Oprescu: Transportul în comun e funcţional, toţi bucureştenii au căldură şi apă caldă

| 29 ian, 2014

Primarul general Sorin Oprescu a declarat miercuri că se circulă pe străzile din Capitală, transportul în comun este funcţional, iar toţi bucureştenii au căldură şi apă caldă, notează Agerpres.

'Oraşul e viu, trăieşte, toate mijloacele de transport în comun sunt la datorie, marile bulevarde, străzile laterale şi ţesătura de transport în comun e funcţională. Până la această oră nu s-a semnalat niciun fel de evenimente la RADET, RATB, ELCEN, ENEL şi Luxten. În acest moment toată lumea are căldură, apă caldă, nu s-au semnalat niciun fel de avarii la reţeaua de distribuţie', a spus Oprescu cu prilejul verificării activităţii operatorilor de deszăpezire, miercuri, la Centrul de Monitorizare a Traficului.

El a precizat că miercuri dimineaţa se aflau în teren 250 de utilaje de deszăpezire şi 425 de operatori, dintre care aproape 100 sunt voluntari.

'Se acţionează prin pluguire acolo unde e cazul şi s-a cărat zăpada din Bucureşti de pe majoritatea străzilor, inclusiv de pe cele mici. Intrările în Bucureşti sunt permeabile pe toate direcţiile geografice şi toate punctele cardinale. Începând cu ora 10,30 utilajele vor acţiona în baterie însoţite de Poliţia Naţională, Brigada Rutieră şi Poliţia Locală. Corpul de control e pregătit, pleacă în a treia tură. După ce au verificat operatorii, acum trec la controlul străzilor, trotuarelor şi reverificarea intrărilor şi ieşirilor şcolilor, grădiniţelor, spitalelor', a afirmat edilul general.

El a informat că accesul în şcoli şi grădiniţe este asigurat, că numărul de alunecări pe zăpadă a scăzut, iar trotuarele sunt deszăpezite.

'Nu le mulţumesc acelora care în continuare îşi lasă maşina ca nişte trişti pe mijlocul străzii, e adevărat că de la 200 de cazuri în urmă cu 48 de ore am ajuns la 80, 90. Îi rog în continuare pe aceştia să-şi revină pentru că nu facem altceva decât să ne încurcăm unii pe alţii', a declarat în altă ordine de idei Oprescu.

El a anunţat că se continuă evacuarea zăpezii. 'Până acum s-au folosit 12.458 de tone de material antiderapant, există în stoc încă aceeaşi cantitate pentru următoarele zile', a semnalat primarul general.

Pe de altă parte, el a spus că 562 de persoane fără adăpost sunt în centrele sociale ale Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi că 'bucătăriile mobile' sunt pregătite să iasă pe străzi.

'Pe timpul nopţii au continuat acţiunile de pluguit. Staţiile RATB s-au curăţat. În această noapte s-au deszăpezit 1.579 de drumuri de către cele aproape 170 de basculante ce au cărat zăpada la punctele de adunare sau evacuare a zăpezii', a adăugat Oprescu.

Tag-uri: Sorin Oprescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ