Pedeliștii solicită demisia primarului Sorin Oprescu

| 27 ian, 2014

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu şi vicepreşedintele PDL Bucureşti Cristian Poteraş cer transparenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici destinaţi deszăpezirilor, dar şi demisia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, relatează Agerpres.

'O sută de milioane de euro se cheltuie anual, pe sezon, pentru deszăpezire. Unde sunt aceşti bani? (...) Zilele astea o să depunem plângeri penale la parchete. PDL Bucureşti cere Parchetelor, Curţii de Conturi să demareze de urgenţă anchete pentru verificarea modului în care aceşti bani sunt plătiţi anual pe deszăpezire. Cerem şi prefectului Capitalei să îl amendeze pe Sorin Oprescu şi pe ceilalţi primari ai USL din Capitală pentru afectarea gravă a vieţii oamenilor din oraş. (...) PDL Bucureşti cere demisia lui Sorin Oprescu', a spus Poteraş luni într-o conferinţă de presă.

Cătălin Predoiu a criticat modul în care Executivul a gestionat situaţia provocată de condiţiile meteorologice, afirmând că 'nici de această dată, Guvernul nu a coordonat autorităţile din subordine'.

'Avem o dublă problemă - situaţia din teren şi lipsa de corectitudine, de onestitate a Guvernului, care nu recunoaşte deschis unde sunt problemele şi nu informează transparent cum şi cu ce intervine. (...) Am văzut o adevărată jonglerie mediatică cu codurile de diverse culori, care are un singur scop - de a acoperi incompetenţa Guvernului Ponta. Bilanţul acestor zile ne arată 19 drumuri blocate, 30 de localităţi izolate, 80 de trenuri anulate şi sute de persoane izolate în nămeţi. (...) Cerem transparenţă totală cu privire la cheltuielile care vor avea loc după declararea stării de alertă', a afirmat democrat-liberalul.

Cătălin Predoiu a adăugat faptul că, în opinia sa, Guvernul Ponta ar fi trebuit să facă un anunţ public prin care să informeze populaţia de condiţiile meteorologice care aveau să afecteze mai multe judeţe din ţară.

'Nu am văzut niciun anunţ public al Guvernului în zilele care au precedat blocarea de către nămeţi. Un anunţ prudent, echilibrat, dar care să pună oamenii în gardă. (...) Au declarat azi stare de alertă dar e târziu, oamenii au avut deja de suferit. Dacă existau aceste condiţii, starea de alertă trebuia declarată mai repede. Chiar litera legii vorbeşte de declararea stării de alertă în cazul iminenţei producerii cazului de urgenţă. Nu declari postfactum, după ce oamenii rămân în nămeţi, ci în timp util şi în cel mai bun moment pentru a se interveni', a mai spus Predoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ