PDL se pregăteşte de un eşec înainte de europarlamentare

| 26 ian, 2014

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean (da, cel care inghite broaste), a anunţat că partidul său pregăteşte un miting „de proporţii” împotriva Guvernului, pe 8 februarie, la Bucureşti. Oltean speră că la acest miting vor participa 15 000 de oameni. Ceea ce a omis să ne spună Ioan Oltean, este că vor fi 15 000 de participanţi la mitingul PDL doar dacă îi numără Roberta Anastase.

 

Democrat liberalilor nu le-au ajuns eşecurile din 2012, de la locale şi parlamentare. Vor să inaugureze anul 2014, an în care vor avea alte două dezamăgiri, la europarlamentare şi prezindeţiale, cu ce altceva dacă nu un alt eşec. Trebuie să fii puţin dus cu pluta să îţi imaginezi că la un miting orgaizat de PDL vor participa 15 000 de oameni. N-au reuşit să strângă atâţia participanţi în vară în Piaţa Revoluţiei, când Băsescu încă era alături de ei, nu le spusese încă „adio!”. Atunci, abia dacă s-au strâns 3000 de susţinători democrat-liberali, şi vorba aia, era vară. De unde speră acum pedeliştii că vor strânge de 5 ori mai multe persoane?

 

Având în vedere plecările din ultimul an şi faptul că lună de lună aflăm cum întregi filiale judeţene părăsesc barca PDL, nu cred că întreg partidul mai numără 15 000 de persoane.

 

Ceea ce se doreşte a fi un eveniment pre-electoral, va fi cel mai probabil o confirmare a faptului că PDL este pe moarte. Nu înţeleg de ce liderii democrat-liberali simt nevoia să se umfle degeaba, când ştiu că şansele ca prezenţa să fie mult sub cea anunţată sunt extrem de mari. În acest fel creează singuri nişte aşteptări pe care nu le pot îndeplini, şi chiar dacă, prin absurd, să spunem că la miting vor veni 8000 de persoane, ceea ce e extrem de puţin probabil, evenimentul va fi considerat un semi-eşec, deoarece au fost aşteptate 15 000 de persoane.

 

Cel mai probabil PDL crede că poate profita electoral de nemulţumirile exprimate în ultima perioadă de societatea civilă împotriva Guvernului. Aroganţa democrat-liberalilor este atât de mare, încât nu-şi dau seama că dacă împoriva actualei guvernări există nemulţumiri, împotriva lor cetăţenii au ajuns să simtă ură de-a dreptul. Sfidarea cu care au tratat pe toată lumea în timpul guvernărilor Boc nu se uită aşa uşor.

 

Un alt element pe care Blaga, Oltean, şi restul, nu l-au luat în calcul, este reprezentat de condiţiile meteo. Suntem la sfârşit de ianuarie şi vedem că iarna şi-a intrat în drepturi brusc. De la 10-12 grade şi cer senin, deodată România a fost acoperită de zăpadă. Ce îi face să creadă că peste 2 săptămâni va fi mai bine? Dacă temperaturile vor fi în continuare scăzute, iar în plus, va ninge, va fi o performanţă dacă la miting vor participa 1000 de persoane, nu 15 000. Cine va avea chef să iasă din casă de dragul PDL, de dragul Elenei Udrea, sau a Monicăi Macovei? Să fim serioşi.

 

PDL a primit în ultimii 2 ani atâtea palme, dar liderii săi încă nu şi-au revenit la realitate şi continuă să trăiască în lumea lor.
Tag-uri: ioan oltean, pdl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ