Predoiu (PDL): Vom face plângere penală, în câteva zile, împotriva lui Stroe şi Mănescu

| 25 ian, 2014

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a anunţat sâmbătă, la Sibiu, că va face plângere penală peste câteva zile împotriva ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, şi a fostului ministru al Afacerilor Interne Radu Stroe, pentru neglijenţă în serviciu, în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

'Da, lucrăm la această plângere. O documentăm. (...) Va fi făcută în câteva zile, pentru că vrem să fie un document serios. Deci, eu nu am anunţat plângere penală, doar ca să scrie ziarele despre mine. (...) Dorim ca procurorul să facă cercetări. (...) Facem această plângere. (...) Ce pare, seamănă cu o ştergere de urme. Seamănă cu cazul Mihăileşti, când tot PSD-ul era la guvernare', a spus Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că plângerile penale vor fi îndreptate cu siguranţă împotriva fostului ministru Radu Stroe şi a actualului ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu.

'Da, împotriva ministrului Stroe şi doamnei Ramona Mănescu, cu certitudine, acolo lucrurile sunt foarte clare. Încă evaluăm şi sub alte prevederi legale, dacă sunt şi alţi miniştri sub incidenţa lor', a menţionat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL cere şi o comisie parlamentare care să ancheteze accidentul aviatic din Munţii Apuseni, soldat cu două decese.

'Orice măsură care poate să aducă adevărul la suprafaţă e bine-venită, inclusiv o astfel de audiere. Noi am cerut prin Alin Tişe, ministrul din guvernul alternativ, şi o comisie de anchetă. Deci, Parlamentul, pe linia lui, adică, ce, facem comisii pentru tot felul de năzbâtii (...), dar nu facem comisii pentru un caz cu adevărat grav?! Dar şi Parchetul, în acelaşi timp, să aducă la lumină ce s-a întâmplat după accident, imediat şi în cadrul operaţiunilor de salvare. Şi să ne explice cei responsabili unde au fost în acele ore, ce au făcut', a spus Cătălin Predoiu.

În context, Predoiu a cerut din nou demisia premierului Victor Ponta, pe care îl consideră responsabil de modul în care s-au derulat operaţiunile de salvare în cazul accidentului aviatic.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, vicepreşedintele Raluca Turcan, europarlamentarul Marian Jean Marinescu vor participa sâmbătă, în staţiunea montană Păltiniş (judeţul Sibiu), la şedinţa Colegiului Director Naţional al Organizaţiei de Tineret a PDL. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu a mai putut ajunge la această şedinţă şi la conferinţa de presă de sâmbătă, de la Sibiu, din cauza ninsorii, a anunţat Raluca Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ