Oamenii simpli nu mai vor să audă de Udrea

| 02 feb, 2014

La finalul acestei săptămâni am asistat la un moment care nu a reprezentat pentru nimeni o surpriză: despărțirea oficială a Elenei Udrea de PDL, partidul față de care Traian Băsescu și-a luat de mult „adio” în deja faimosul moment de la perdeluță.

Trecerea Elenei Udrea la Partidul Mișcarea Populară a fost tratată, de membrii PMP și de presa apropiată acestei zone, drept un moment de relansare a dreptei românești, a opoziției în lupta cu USL și nu în ultimul rând a carierei fostului ministru al Turismului.

Însă cei care susțin ideea „marii relansări” a Elenei Udrea și a „dreptei” nu țin cont de un lucru esențial: nivelul extrem de scăzut al încrederii românilor în fostul ministru. Practic, marea majoritate a sondajelor din ultimii ani o plasează pe „blonda de la Cotroceni” pe ultimul loc, la mare distanță de primii clasați. Or, pentru a putea fi un vector de imagine și o locomotivă pentru un partid, un lider trebuie să dețină exact ceea ce îi lipsește Elenei Udrea: încrederea și simpatia electoratului. În aceste condiții, asocierea fostului ministru cu Partidul Mișcarea Populară riscă să producă un efect opus, lucru sugerat, de altfel, și de Victor Ponta, într-o declarație la cald: „până acum, cu Băsescu şi cu Udrea, (PDL) era ca şi când alerga cu două ghiulele la picioare”.

Această temere, potrivit căreia prezența Elenei Udrea în rândurile PMP va face mai mult rău decât bine, este împărtășită inclusiv de membrii simpli ai Fundației Mișcarea Populară, așa cum arată și un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook. „Valul de traseiști ne aseamănă cu adversarii noştri politici care au acceptat în rândurile lor pe oricine indiferent de calitatea morală sau umană. […] Elena Udrea aduce o imagine proastă şi alimentează speculaţiile conform cărora această Mişcare a fost creată pentru Elena Udrea şi nu pentru ţară”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina Fundației Mișcarea Populară.

Din păcate pentru „membrii simpli” ai Fundației, transferul Elenei Udrea și osanalele cu care aceasta a fost primită nu doar că „alimentează speculațiile”, ci pur și simplu certifică ipoteza care plutea în aer – Partidul Mișcarea Populară este partidul lui Băsescu, dedicat Elenei Udrea. Se va vedea, în perioada care urmează, dacă și un rol din ce în ce mai scăzut al lui Eugen Tomac, liderul formal al PMP, va confirma acest lucru.

Tag-uri: elena udrea, pdl, PMP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 feb, 2014
Adriaa
Udrea Elena
Ba este foarte bine ce a facut; este o femeie f.desteapta, frumoasa si va avea mult succes in politica; nu are viata personala (copii, sot; nu are obligatii; cariera va fi totul si va reusi in continuare in politica, mult succes!)
02 feb, 2014
Marcel
PMP&Udrea
Este foarte bine ca Udrea sa dus la pmp ca la ce succes are la electorat o sa-i traga si mai mult in jos si asa astia sint la0,1% o sa mai scada nitel din procente, oricum eu le doresc sa nu ia nici acest procent.
03 feb, 2014
Xmas
Era de asteptat
..articol scris de un PSD-ist inghesuit pe la anumite televiziuni..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ