Războiul PDL - PMP, runda I: Turcan vs. Udrea. Fight!

| 01 feb, 2014

Vicepreședintele PDL Raluca Turcan a deschis războiul cu Elena Udrea după ce a declarat că „opoziția în România nu se reduce la talk-show de seara” și că discursul cu care  aceasta vrea să-și înceapă în forță viața politică într-un nou partid este unul mincinos, nedemocratic și distructiv. O lovitură năucitoare.

Dezertarea Elenei Udrea din PDL a revoltat-o foarte mult pe vicepreședintele democrat-liberalilor, Turcan fiind printre primii politicieni care a ieșit cu declarații foarte accide la adresa preferatei președintelui. Într-o conferintă de presă, Turcan o atacă dur pe Udrea susținând că deputatul este departe de un om politic care să fie în măsură să ofere„certificate de puriatate ideologică”.

„Războiul amazoanelor politice” stătea de mult să izbucnească, mai ales în contextul în care, cu puțin timp în urmă, Raluca Turcan i-a aratat ușa Elenei Udrea în cazul în care o nemulțumește candidatul PDL la prezidențiale, Cătălin Predoiu.

Iar Udrea i-a urmat sfatul: a demisionat din PDL și s-a înscris în PMP. După aproape 9 ani petrecuți în dispozitivul PDL, fostul ministru al Turismului s-a alăturat Partidului Mișcarea Populară, făcând anunțul joi seara într-o conferință de presă comună cu Eugen Tomac. Motivul invocat pentru plecarea din tabăra democrat-liberală a fost lipsa de comunicare – conducerea PDL arătându-se refractară față de ideea unificării dreptei în jurul lui Traian Băsescu.

„Mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă” este afirmația, de altfel ipocrită, de la care a pornit războiul dintre cele două blonde. Elena Udrea și-a luat la revedere de la PDL în același mod în care Traian Băsescu și-a anunțat divorțul politic – prin acuzații și reproșuri. Fosta PDL-istă s-a arătat nemuțumită în primul rând de faptul că liderii PDL au hotărât că partidul va merge singur la alegerile europarlamentare, refuzând negocierile în termenii propuși de Băsescu.

Iar reproșurile aduse de Elena Udrea la adresa democrat-liberalilor au fost din ce în ce mai tăioase. Deputatul susține că PDL, prin vocea liderilor săi, a făcut o opoziție palidă, care nu a fost în stare să facă față USL. Singura voce a opoziției ar fi fost de fapt cea a lui Traian Băsescu, iar acest fapt a stat la baza deciziei sale de a se înscrie în PMP.

Având în vedere toate acuzele aduse de Elena Udrea Partidului Democrat-Liberal, este și normal ca vicepreședintele PDL să reacționeze și să lanseze la rândul său grave acuzații la adresa acesteia. Potrivit Ralucăi Turcan, opoziția nu se face prin apariții televizate de seară, ci prin voturi date în Parlament și contestări la Curtea Constituțională – cazuri în care Udrea a fost absentă în proporție de 90%.

Iar în momentele cheie pentru democrația și stabilitatea instituțională din România, PDL-ul a fost constant un partener fidel al Președintelui Traian Băsescu – asta în contextul în care Elena Udrea nu a avut nicio poziție, a spus Raluca Turcan.

Însă acuzele nu au venit doar din partea acestui aliat al lui Blaga. Deputatul PDL Andreea Paul Vass cataloghează plecarea Elenei Udrea din PDL drept un gest din care partidul are de câștigat, mai ales prin șansa de a se impune în fața electoratului prin adevăratele valori ale partidului. Totodată, Vass consideră că înscrierea lui Udrea la PMP nu este suprinzătoare, mai ales în contextul în care Elena Udrea a fost membră a mai multor partide de pe scena românească, fiind obișnuită așadar cu traseismul (PNL – PDL – PMP).

Drept urmare, aceste declarații accide făcute atât de Elena Udrea, cât și de Raluca Turcan și Andreea Paul Vass, marchează momentul în care a izbucnit prima rundă a războiului dintre PMP și PDL, dar și începutul sfârșitului pentru structurile democrat-liberale. Ruperea PDL este iminentă și va determina o foarte mare criză politică pe partea dreaptă a eșichierului politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mar, 2014
DAN
Şi una şi cealaltă, ţine morţiş să-şi etaleze hainele scumpe, cu menţiunea ca Turcan vrea să se dea şi....aristocrată.... ! Fără să realizeze, ambele, cresc rating-ul Antenelor.... din păcate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ