Cu cine joacă Predoiu?

| 01 feb, 2014

Scena politică autohtonă este într-o continuă schimbare, iar ultimele zile au fost interesante de urmărit prin prisma faptului că Partidul Mișcarea Populară, proiect de suflet al lui Băsescu, a primit ok-ul din partea Curții de Apel să fie înregistrat oficial în Registrul Partidelor Politice.

Așa cum era de așteptat, Elena Udrea a renuțat la calitatea de membru al PDL și împreună cu susținătorii săi din cadrul partidului a emigrat către PMP. O întrebare rămâne - cu cine joacă Predoiu.

Am făcut această scurtă trecere în revistă a celor petrecute în această săptămână pentru că raporturile de putere actuale au ecou în modul de poziționare al actorilor politici în cazul dezbaterii unor teme de interes, precum este și cea a Codurilor. Prezidențiabilul PDL, Cătălin Predoiu, susţine Codurile în forma lor de acum. Există și un motiv întemeiat la bază – el a ajutat la redactarea Codurilor, le-a promovat în urmă cu patru ani și drept urmare, este de acord cu ele.

De cealaltă parte, Traian Băsescu face spume la gură și dă cu pumnul în masă solicitând Executivului ca, prin Ordonanţă de urgenţă, să aplice modificări la Codul de procedură penală. Ironic este faptul că el este cel care a promulgat aceste Coduri de care acum se dezice, în aceeași manieră în care se dezice de Predoiu. Băsescu a ieșit la rampă cu un nou atac la adresa fostului ministru zicând că nu a fost un ministru al Justiției corect.

Este evident că declarația suportă în primul rând un caracter profund politicianist, scopul pentru care președintele dă din coate și se chinuie să rezolve ceva ce a fost la îndemâna lui în ultimii ani, are legătură cu încercarea de a impune PMP drept alternativă a PDL și principal partid de opoziție și, nu în ultimul rând de a o ajuta pe Elena Udrea.

Fostul ministru al turismului și mai noi membru de onoare al PMP, Udrea, nu a ratat nicio ocazie să-i sară la gât prezidențiabilului Predoiu, iar asta din cauză că terenul era de mult pregătit în ceea ce privește parcursul politic al blondei, ea nefăcând decât să știrbească, din interiorul partidului, puțin, câte puțin credibilitatea liderului PDL, pentru ca odată plecată la PMP să-i dea lovitura de grație din poziția de contracandidat la prezidențiale.

În definitiv, după scindarea definitivă a unei formațiuni care a aruncat un val negru asupra istoriei României, este clar că urmează un război dur între cele două tabere. Revenind însă la întrebarea din titlu – este clar că Predoiu joacă în horă cu Blaga și beneficiază de îndrederea și susținerea a jumătate dintre membrii PDL, cealaltă jumătate vor susține Partidul Mișcarea Populară, fie din interiorul PDL, fie emigrând către PMP

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ