Băsescu: Romii care trag de cetăţeni deranjează. Bancherii ce fură miliarde nu deranjează pe nimeni

| 31 ian, 2014

Romii care pleacă din România deranjează pentru că trag de cetăţeni şi le cer bani şi mâncare, a declarat, vineri, la Berlin, preşedintele Traian Băsescu, care a remarcat în acelaşi timp că bancherii care fură miliarde nu deranjează pe nimeni.

Şeful statului a precizat că România nu-i blamează pe jurnaliştii care semnalează problemele provocate de romi, ci faptul că nu se oferă o rezolvare.

"Nu-i suficient doar să-i identificăm şi să încercăm să diminuăm acţiunile care deranjează populaţia. Pentru că aici este problema romilor, ei sunt extrem de vizibili, deranjează şi aş spune că deranjează mult mai mult decât un bancher care face să dispară dintr-o bancă 10 miliarde de euro. Pentru că ei vin, trag de cetăţeni, cer bani, cer de mâncare, fac orice. Oamenii din bănci nu deranjează pe nimeni. Doar vin guvernele să plătească miliarde pentru ei, cum a fost în timpul crizei", a spus Băsescu, conform Mediafax.

Preşedintele a precizat că este nevoie de cooperare între statele membre, întrucât nu poate fi restricţionată ieşirea românilor de pe teritoriul românesc dacă nu au o interdicţie dată de un judecător dintr-o altă ţară europeană.

Traian Băsescu a subliniat faptul că "drama" minorităţii constă în perpetuarea lipsei de educaţie, dacă nu se face ceva la nivel european.

Şeful statului a explicat că cea mai mare parte a comunităţii roma e integrată. "Foarte mulţi dintre ei sunt profesori, ingineri, medici, politicieni. Din păcate, după ce se integrează, nu-şi mai recunosc originea şi este foarte greu să-i utilizăm ca exemplu pentru cei neintegraţi încă"', a spus preşedintele.

De asemenea, el a subliniat că "România a intrat cu tot cu romi în UE", fapt ştiut de "cei care ne-au primit".

Tag-uri: romi, traian basescu
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ