PMP și-a dat ultima suflare în ziua în care a devenit, oficial, partid politic

| 31 ian, 2014

Inevitabilul s-a produs în sfârșit joi după-masa, când Elena Udrea a părăsit PDL și s-a înscris oficial în PMP.

"Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă. Mă despart de un partid în care de opt ani de zile am avut succese în politică. Am câştigat alegeri împreună, am dat cel mai bun guvern al României de după 1989 împreună, am câştigat Preşedinţia României împreună cu Traian Băsescu, dar aleg după 10 ani de politică să rămân într-o echipă. (...) Am ales să fiu consecventă cu lupta mea de 10 ani în politică şi să continui să cred că se poate, cu efortul oamenilor politici de bună-credinţă, să trăim la un moment dat într-o Românie mai bună. (...). În România acestor zile este cu atât mai mult nevoie de o forţă politică în stare să se opună USL. (...) Eu cred că o astfel de forţă este Mişcarea Populară, este un proiect politic curajos, de viitor”, și-a argumentat Elena Udrea gestul.

Dincolo însă de vorbe, realitatea este că fosta doamnă Cocoș a plecat din PDL de frică să nu fie dată afară. După pierderea șefiei partidului, Elena Udrea a început, ușor-ușor să fie tot mai izolată într-un PDL pe care, treptat, Vasile Blaga și l-a supus întru totul. Așa că, fără să se mai teamă că o eventuală punere la punct a Elenei Udrea ar putea provoca o schismă puternică în interiorul formațiunii, Vasile Blaga i-a dat de înțeles Elenei Udrea că va fi dată afară.

În acest condiții, deputatei de Neamț nu i-a mai rămas altă alternativă decât să plece spre formațiunea condusă de Eugen Tomac. Iar PMP-ul a primit-o cu brațele deschise, organizând o conferință de presă în care Elena Udrea a putut să își verse tot năduful la adresa PDL și a celor care au îndepărtat formațiunea democrat-liberală de la calea cea dreaptă, adică de la susținerea cu punct și virgulă a lui Traian Băsescu.

Dincolo însă de entuziasmul lui Tomac, primirea Elenei Udrea în PMP s-ar putea să fie mai degrabă în detrimentul formațiunii n[scute în subteranele Cotroceniului decât în favoarea ei. Fără să reușească în cele aproape șase luni de zile de la înființarea neoficială să depășească pragul celor 5 procente în sondajele de opinie, PMP-ul avea șansa ca, odată cu înscrierea la tribunal, să înceapă să se înscrie în sfârșit pe un trend crescător.

Doar că, deschizând larg porțile pentru politicieni blazați, cu o imagine profund negativă, precum Elena Udrea, PMP-ul își subminează singur șansele, și așa reduse, de a câștiga încrederea electoratului. După ”trasferul” deputatei de Neamț, devine clar pentru oricine că adevărata menire a PMP este aceea de a servi drept trambulină electorală pentru pupilele prezidențiale și a-i oferi lui Traian Băsescu un birou cu secretară după încheierea mandatului la Cotroceni.

Cu liste deschise de Elena Băsescu și politicieni al căror nume este sinonim cu corupția, precum Elena Udrea, PMP-ul nu mai are însă nicio șansă să performeze electoral și va sfârși rușinos, printr-un eșec de proporții în fața urnelor, acolo unde fiecare construcție politică își dă măsura adevăratei sale valori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 ian, 2014
Stancu
pacaleala
Partid de dreapta facut cu politicieni de stanga ,(consilerul presedintelui ca i-am uitat numele),adica se schimba numele din PDL in PMP oamenii fiind aceeasi,deci o mare pacaleala trasa alegatorului.
Eu nu inteleg ce cauta Elena Udrea o rasfatata a politicii de la PDL- la PMP. Ce ma deranjeaza e ca il invita si pe Boc sa i se alature,but, mister Boc nu mai lasa Primaria ,nu mai da el vrabia din mana , p'aia blonda ,pe 'n ce?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ