Update. Ministerul Justiţiei a publicat proiectul de Lege pentru modificarea Codului de procedura penală

| 31 ian, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat vineri că ceea ce va transmis Guvernului referitor la noile coduri sunt în mare parte propunerile venite de la CSM.

"Ceea ce vom transmite noi Guvernului în mare parte sunt propunerile venite de la CSM. Am mai primit de la Ministerul Public propuneri de dimineaţă şi din minister mai erau două-trei chestiuni care trebuiau corelate, deci o să vedeţi întregul text astăzi pe site-ul ministerului. (...) Decizia va fi luată de guvern dacă soluţia va fi ordonanţă de urgenţă, dacă va fi proiect de lege. Pot fi ambele soluţii", a afirmat ministrul după întâlnirea avută vineri la MJ cu premierul Victor Ponta, conform Agerpres.

Citeşte cum arată documentul postat pe site-ul Ministerului de Justiţie.

El a adăugat că o să propună pentru miercuri Guvernului un pachet de acte normative, care au fost deja avizate de CSM - referitoare la Codul de procedură civilă, care vor degreva instanţele de judecată, şi referitoare la desfiinţarea unor instanţe, care de asemenea vor asigura resurse umane.

"Există şi o hotărâre de guvern despre suplimentarea numărului de posturi pentru grefieri la instanţă şi parchete. (...) Unele vor fi legi, cum spuneam, altele probabil ordonanţe, în funcţie de urgenţa unor reglementări", a mai spus ministrul Justiţiei.

Referitor la articolului 140 din Codul de procedură penală, indicat de preşedintele Traian Băsescu, Cazanciuc a susţinut că acesta nu este vizat de propunerile formulate joi de CSM şi că nici MJ nu va face propuneri în acest sens, în şedinţa de guvern.

"Nu referitor la acel articol, pentru că, din punctul nostru de vedere, nu este nevoie", a afimat ministrul Justiţiei.

În legătură cu declaraţiile fostului preşedinte al CSM Oana Schmidt Haineală legate de interceptări, Robert Cazanciuc a arătat că din punctul de vedere al unor specialişti este nevoie de o anumită clarificare.

"Nu este imposibil, cum spunea şi premierul. Din punctul de vedere al unor specialişti, cum e şi doamna Hăineală, e nevoie de o anumită clarificare. Cei care au lucrat la coduri - şi aţi văzut din aceste declaraţii - spun că nu este nevoie, că aşa cum a fost redactat ansamblul actului normativ, lucrurile sunt destul de clare şi pot fi făcute şi interceptări", a declarat Cazanciuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ