Cine a trecut de la PDL la PMP

| 02 feb, 2014

Plecarea Elenei Udrea din PDL către PMP nu a fost niciodată o chestiune de „dacă”, ci de „când”. Jocurile pe care Udrea le făcea împotriva conducerii reprezentate de Blaga şi Predoiu, apropierea de Traian Băsescu, toate acestea ne arătau că Udrea nu doreşte să continue în PDL, dar că rămâne acolo până când justiţia va da undă verde înfiinţării PMP.

Ce s-ar fi întâmplat dacă Udrea ar fi părăsit PDL, iar instanţa n-ar fi dat o decizie favorabilă PMP? Unde s-ar fi dus Udrea? La Forţa Civică? Ar fi fost cam dificil să-şi îndeplinească acolo ambiţiile politice, şi anume candidatura la prezidenţiale.

E adevărat că PDL a pierdut câţiva parlamentari odată cu plecarea Elenei Udrea, dar ce putere politică au aceşti oameni? În interiorul partidului nu aveau nicio putere, şi să nu uităm că vorbim de persoane care au intrat în Parlament cu nişte scoruri jalnice, de pe locurile 2 sau 3. Oricum, în condiţiile în care USL are o majoritate de 70% în legislativ, opoziţia făcută de PDL era ca şi inexistentă, iar ceea ce făceau Udrea şi oamenii ei nu era neapărat o opoziţie la USL, cât o susţinere a lui Traian Băsescu. Dacă ne gândim că în anul 2012 PDL a pierdut pe linie tocmai pentru că USL a avut un discurs anti-Băsescu, pe care l-au asociat cu democrat-liberalii, e clar că această poziţionare, alături de preşedinte, nu este deloc una de succes.

M-am uitat peste numele celor care s-au alăturat Elenei Udrea în PMP. Singurul nume mai sonor este fostul baron de Dâmboviţa, Florin Popescu, actual circar prin studiourile televiziunilor. Sunt persoane care la nivel naţional nu contează şi care îşi datorează ascensiunea în politică în mare parte Elenei Udrea. Era şi normal să plece odată cu ea. Alte zvonuri vorbesc despre plecări ale lui Emil Boc, Gheorghe Falcă sau Mircea Hava.

În realitate, PMP face un mare serviciu PDL, deoarece acţionează ca un sanitar, îndepărtând paraziţii a căror imagine afecta imaginea partidului. Deşi PMP s-a lăudat la început că doreşte să fie un partid cu oameni noi, nepătaţi, care nu au mai fost înregimentaţi politic, vedem că de fapt seamănă mai degrabă cu un centru de reciclare. Un partid în care oamenii lui Băsescu sunt luaţi din gunoi, o încercare de a prosti încă o dată electoratul, după cea din 2012 cu ARD.

PDL nu a pierdut mai nimic, în schimb a câştigat şansa unui nou start, aşa cum şi premierul Victor Ponta a declarat mai în glumă mai în serios. PDL s-a lepădat de Băsescu şi Udrea, pe care i-a basculat la PMP în curte, iar acum se poate repoziţiona pe scena politică românească. Îi mai trebuie o strategie de comunicare eficientă şi onestă. N-ar strica nici plecarea unei alte ghiulele, Monica Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 feb, 2014
Felix
Era nevoie urgenta de acesti oameni din PMP
De departe OAMENII astia pe care-i vad acum in PMP si cei care simpatizeaza cu ei...Sunt OAMENI adevarati de care vad ca deja usl-ul si cozile lor de topor incep sa le tremure izmenele pe ei!
Niste neica nimeni ca ponta, zgonea si antonescu, n-au cum sa se ridice la valoarea unor oameni onorabili si stiutori de carte ca. Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Cristian Preda, distinsi profesori universitari in tara si strainatate. Astia sunt oamenii la care trebuie sa ne raportam! Nu la un impostor, plagiator dottore viorel ponta....Nu la un repetent bibliotecar, adormitul crin, sau Strungarul(spanul) de zgonea....
Nu unul ca ghise, calimente sau codrin stefanescu sunt etalonul Romanilor!!! Bunea stancu, mazare sau nicusor Constantinescu pe care-i strange ponta su usl la piept.
Prosteala cu antena 3 si Romania Tv, posturile unor inculpati penali ca voiculescu si ghita... se va sfarsii intr-un final! Romanii vad cu ochii lor ce vai si-aman e pe ei acum cu HOTII HOTILOR in capul tarii si-n spinarea lor!!! Ponta in afara sa faca legi pentru hoti...sa fie aparatorulsi pavaza hotilor NIMIC n-a facut si nu v-a face!!
El teleguverneaza cu ajutorul antenei trei si Romania tv care-au nenorocit tara si pe Romani!
02 feb, 2014
Barbu
Tara avea nevoie de oamenii astia si de PMP...Altfel ne omoara usl-ul cu zile!
Cei din PMP……In afara ca sunt denigrati de slugile lui voiculescu, ghita si ponta pe toate trusturile infractorilor penali si pseudojurnalisti ca ciutacu, gadea, razvan popescu, adrian ursu, mircea badea, dana grecu, oana stancu, cretuleasca, dragoteasca, striblea, ciuvica, palada, pieleanu, chireac, nistorescu, rosca stanescu...samd de toti meercenarii lui voiculescu, patriciu, vantu, ghita...Dar pasti-ai stie o lume-ntreaga ca-i prezinta si-i reprezinta pe toti hoti!!!
De Basescu stiu ca sa opus si se opune ca HOTII si aparatorii hotilor sa nu darame justitia si statul de drept.

O tara intreaga vede cum ii demasca si-I condamna public pe hoti ca vantu, patriciu, voiculescu, nastase, nicusor constantinescu, mazare, dragnea...in timp ce ponta si usl fac legi sa-i scape pe hoti de lege si puscarie....Cum e arestat un hot..cum il ia ponta-n brate si spune ca-i persecutat ala de Basescu...

Toti cei pe care-i vad acum in PMP sunt speranta noastra a Romanilor cinstiti din tara asta in care ponta si USL-ul a facut-o PATRIA HOTILOR..

Nu asta-i Romania reala! Asta-i Romania de moment stalcita si pocita dupa chipul si asemanarea lor..a usl-ului si-a lui ponta!!!!!
02 feb, 2014
Pop Tanda
Andrei Pop...Esti penibil de jalnic cu acest articol
PSD-ul...usl-ul...cand au racolat/cumparat toate gunoaiele de pe scena politica...cu ajutorul carora au daramat guvernul MRU...face acum bascalie de niste OAMENI care au avut demnitate si caracter atunci cand a fost vorba de tara si nevoile Romanilor!!!!
Ei care l-au scuipat si l-au facut cum le-a venit la gura pe Frunzaverde, Ioan Sbarciu, Eugen Uricec, Mihaela poa, Marius Dugulescu, Florentin Gust, Nicolae Stan, Dan Morega, Mircea Banias, Mihai Boldea, Calin Potor, Octavian Bot, Mircea Giurgiu, Hogea Gheorghe, Valentin Rusu, Iulian Badescu, Georgescu severin, Gabriel Mutu, Vasile Nistor, Serban Radulescu, Iosif Secasean, Dorin Paran, Marian Rasaliu, Mihai Nita, Tudor Pendiuc, Aristotel cancescu… ….si trecut la ei Frunzaverde-I vicepresedinte…Asta cum se cheama!!!!!!!Pentru ponta, antonescu si usl..Toti tradatorii astia si multi alti penali stransi in jurul lui ponta si voiculescu…trecuti de partea usl..i-a spalat ponta si felix si ia facut….cei mai tari politicieni…cei mai…cei..mai…cozi de topor!
02 feb, 2014
Realiti
Asta-i diferenta!
Diferenta o fac Romanii singuri:
-Boc care a taiat toate pensiile nesimtite de sute de milioane de lei la toti taietorii de Frunze si generali/coloneii de tinichea, dar nu s-a atins de cpensiile mai mici de le sub 3000 de lei...Retineti..ce-a fost sub 30 milioane de lei nu s-a taiat...Peste 30 milioane ....500 sute milioane pe luna astea au fost taiate acolo unde trebuia!
-Ce-a facut Ponta: Prima grija a fost sa dubleze/tripleze aparatul administrativ. Dupa care a dat ordonanta si a anulat decizia guvernului BOC iar pensiile nesimtite de sute de milioane de lei pe luna au fost din nou reactualizate. In timp ce pentru doctori, profesori, muncitori...etc. N-are de unde...N-are tara bani!!! ,,Tara lu ponta “ n-a avut nici doi lei macar pentru alocatiile copiilor!!!! Tara lu ponta n-a avut bani pentru a majora pensile cello mai necajiti oameni..cu pensii de 5-6 milioane pe luna!!!

Asta-I diferenta dintre BOC si guvernul BOC si ponta si guvernul ponta!
Un OM si…un neom!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ