O altă miză a atacului lansat de Băsescu pe coduri – decredibilizarea lui Predoiu

| 04 feb, 2014

Faptul că fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu este candidatul la prezidențiale din partea PDL îl încurcă pe Traian Băsescu în încercare sa de a o promova pe Elena Udrea la cursa pentru preluarea fotoliului de la Cotroceni.

Declarațiile președintelui Traian Băsescu privind faptul că nu îl va susține la prezidențiale pe Cătalin Predoiu deoarece fostul Ministru al Justiției nu ar fi fost „corect” și nu a negociat „cu toată lumea, în Parlament, cum să arate Codul de Procedură Penală” a devenit o oportunitate pentru PMP și președinte să-și demonstreze susținerea pentru candidatura Elenei Udrea la prezidențiale.

În acest context, Traian Băsescu a recunoscut public că nu a știut ce a semnat când a promulgat codurile juridice, aruncând astfel responsabilitatea pe tânărul lider PDL. Această mișcare trădează intențiile președintelui de a aduce în prim-planul vieții politice Partidul Mișcarea Populară și să înceapă o campanie pentru decredibilizarea lui Cătălin Predoiu.

În realitate, faptul că fostul Ministru al Justiției este candidatul la prezidențiale din partea PDL îl încurcă pe Traian Băsescu în încercare sa de a o promova pe Elena Udrea la cursa pentru preluarea fotoliului de la Cotroceni. Astfel, discuția despre Coduri a devenit o bună șansă pentru eliminarea obstacolelor puse în fața acesteia – începând cu viitorul candidat al PDL.

Nemulțumirile lui Traian Băsescu față de Predoiu nu sunt noi. Președintele a susținut acum ceva vreme, în cadrul unei emisiuni televizate, că va susține candidatul propus de PMP, excluzând din start posibilitatea ca fostul ministru să ajungă la Cotroceni.

„Nu sunt mulțumit cu candidatura lui Predoiu pentru că îl cunosc” – aceasta a fost o lovitură foarte dură dată PDL, Președintele ducând apoi discuția exact spre subiectul despre care s-a discutat zilele acestea peste tot la TV - „poate acum aveți explicația de ce nu-l susțin - el a negociat cu toată lumea în Parlament cum să arate Codul de procedură penală, iar când am înțeles acest lucru, mi-am dat seama că nu a fost un ministru al Justiției corect”.

Iar în acest context nu ar fi exclus să asistăm la atacuri externe la adresa lui Predoiu, poate chiar din direcția Monicăi Macovei. Acestea ar constitui un argument util pentru a deschide calea PMP către Partidul Popularilor Europeni și care ar discredita și mai mult liderii PDL.

Este totuși un semn de mare iresponsabilitate să profiți, ca Președinte, de o situație serioasă precum adoptarea codurilor juridice, doar pentru a lansa atacuri la adresa lui Cătălin Predoiu și pentru a decredibiliza candidatul PDL la prezidențiale, pregătind astfel terenul pentru suținerea Elenei Udrea la alegerile din noiembrie.

Totodată, prin această situație creată în jurul intrării în vigoare a Codurilor se încearcă și acoperirea plecărilor masive din Partidul Democrat Liberal spre PMP, care și-a început existența încurajând un traseism politic în masă.

Deja loiali ai președintelui au făcut transferul de la o echipă la alta. Printre politicienii care fac mai nou parte din PMP se regăsesc nume sonore precum Elena Udrea, Daniel Funeriu, Gabriel Berca, Camelia Donici și urmează ca încă 5 parlamentari PDL să se înscrie în PMP: Florin Popescu, Florin Secară, Andrei Voloșevici, Ciprian Rogojan și Florin Gheorghe. Este foarte posibil ca în perioada următoare să asistăm chiar la o rupere a PDL, pe axa băsist / non-băsist.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ