Marea deconspirare – votați PMP dacă vreți Băsescu premier și Udrea președinte

| 04 feb, 2014

Daniel Funeriu o vede pe Elena Udrea drept un candidat viabil la prezidențiale, deși recunoaște că aceasta are de dat o oareșcare luptă cu prejudecățile.

După ce PMP a reușit să se înscrie în sfârșit cu acte în regulă în Registrul partidelor politice, opinia publică a asistat la o adevărată migrație a fidelilor președintelui către formațiunea lui Eugen Tomac. Iar dintre aceștia nu putea lipsi Elena Udrea, unul dintre puținele personaje politice pe care Traian Băsescu le-a susținut în mod constant și căruia președintele i-a făcut campanie în mod deschis, fie că vorbim despre cursa, pe care fosta doamnă Cocoș a pierdut-o în final, pentru șefia PDL, sau despre o potențială candidatură la Președinție. Cât despre viitorul Elenei Udrea în noua sa formațiune, lucrurile par să fie deja tranșate, după cum lasă să se înțeleagă colegul său de partid și fost consilier prezidențial, Daniel Funeriu.

Într-un interviu acordat cotidianului "România Liberă", ex-ministrul Învățământului, vorbește despre faptul că primirea Elenei Udrea în formațiunea prezidențială ar aduce voturi și că scorurile înregistrate de deputată ar fi fost întotdeauna mari. Ba mai mult, continuându-și apologia la adresa blondei sale colege de partid, Daniel Funeriu o vede pe Elena Udrea drept un candidat viabil la prezidențiale, deși recunoaște că aceasta are de dat o oareșcare luptă cu prejudecățile. ”În primul rând Elena Udrea are de dat o luptă împotriva prejudecăţilor. În cazul ei ele sunt evidente. Iată un clişeu: „Elena Udrea nu e bună pentru că a făcut pârtii de schi”. Realitatea: astăzi în România poţi să schiezi mult mai bine de când Elena Udrea a condus ministerul. Când evaluarea ei va fi că a reuşit să câştige această luptă împotriva prejudecăţilor, va avea o şansă la orice funcţie în stat. Nu pot prezice care va fi acel moment. Cu cât mai repede o femeie va avea şanse la preşedinţie, cu atât mai bine”, susține Daniel Funeriu.

În același interviu, fostul consilier prezidențial ne lămurește și asupra raportării pe care formațiunea din care face o parte o are vizavi de Traian Băsescu și, mai ales, asupra rolului pe care actualul președinte l-ar putea juca după încheierea mandatului pentru PMP. ”Cred că Traian Băsescu este cel mai bun premier pe care România nu l-a avut. Încă. Pretind că după ce am lucrat cu Traian Băsescu atâta timp pot să spun că nu există funcţie politică internaţională pe care să nu poată să o ocupe”.

Așadar, punând cap la cap declarațiile despre Elena Udrea și despre șeful statului, rezultă cât se poate de clar că PMP pregătește un tandem pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Iar acest tandem o va avea pe actuala deputată de Neamț în postura de candidată la Președinția României, în timp ce Traian Băsescu își va asuma rolul de pretendent la funcția de prim-ministru.

În aceste condiții, viitorul PMP pare să fie pecetluit. Pentru orice formațiune politică, și cu atât mai mult pentru una aflată la început de drum, candidații cu care te prezinți în fața alegătorilor sunt un element esențial în ecuația obținerii unei performanțe electorale. Or, înscriindu-se în lupta pentru Președinție cu un tandem format din cel mai detestat personaj politic de după Revoluție, Traian Băsescu, și din politicianul simbol al corupției guvernărilor PDL-iste, Elena Udrea, PMP nu doar că își anulează din start orice șansă, dar se sinucide politic și electoral, împingându-și alegătorii în brațele USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 feb, 2014
McCoy
Cuvinte unui geniu neinteles...
Ba, Andrei Populica, mai du-te-n mormantul muma-ti !
05 feb, 2014
Cristian
Bravo McCoy-ule, te-ai învârtit bine în găleată până ai scos înţelepciunea asta! :))
04 feb, 2014
Vasilica fara frica
Chiar ?
N-am mai ras asa de mult timp. Ce sa caute blonda de Plescoi in competitia pentru presedinte ? Si mai departe citesc ceva halucinant . Basescu viitor Prim ministru. Sa mori de ras nu alta... Pai nu l-am vazut prim ministru in vremea lui Boc si a lui Unguent? Ba da, si nu ne mai trebuie nici in sosoni. Frumosii astia sa se pregateasca pentru dat cu ...Subsemnatul...
04 feb, 2014
tase
cruce si rascruce
Unul chior si cu o surda
Stau ca proosti doar la panda
C-o mai fi un os de ros
De la brau putin in jos

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ