Băsescu: Sper ca observaţiile la Coduri să treacă prin OUG în această săptămână

| 04 feb, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că speră ca, aşa cum l-a rugat şi pe procurorul general Tiberiu Niţu, observaţiile la adresa Codurilor penale primite de la DNA şi de la ICCJ să fie trecute în această săptămână prin Ordonanţă de Urgenţă, notează Mediafax.

El a ţinut să precizeze, la întâlnirea de la Cotroceni cu tinerii absolveţi ai INM, că la bilanţul CSM din 6 ianuarie "s-a promis pregătirea unei Ordonanţe de Urgenţă şi intrarea ei în vigoare înainte de intrarea în vigoare a Codurilor".

"Această inadvertenţă, ca să nu spun altfel, s-a întâmplat în templul justiţiei, CSM, cu transmisie în direct şi nu s-a întâmplat", a completat Traian Băsescu, transmiţând noilor magistraţi "să nu tolereze acest mod de a funcţiona în sistemul de justiţie".

"Ca procurori, nu toleraţi acest mod în care încă se mai încearcă funcţionarea în sistemul de justiţie. Cereţi structurilor care vă coordonează corectitudine faţă de sistem", a spus Băsescu, precizând că altfel se riscă intrarea într-o "morişcă a incertitudinilor".

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ