Ponta: Fără semnătura preşedintelui, memorandumul cu FMI nu poate intra în board-ul instituţiei

| 04 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a susţinut, marţi, că fără semnătura preşedintelui Traian Băsescu memorandumul cu Fondul Monetar Internaţional  nu poate intra în board-ul instituţiei financiare internaţionale.

"Fără semnătura preşedintelui nu. De fapt, este vorba de preşedinte, care dă mandat guvernatorului şi ministrului de Finanţe să semneze scrisoarea. Aşa este procedura legală", a spus prim-ministrul, la Palatul Parlamentului, la finalul primei părţi a conferinţei 'Dialogul Social Tripartit - prezent şi perspective', conform Agerpres.

Întrebat dacă va avea un dialog cu Traian Băsescu pe această temă, Victor Ponta a spus că preşedintele este 'incapabil de dialog' în ultimul timp.

"În ultimul timp este cam incapabil de dialog. Nu împrumutăm bani, nu aveam nevoie să ne împrumutăm de la FMI, dimpotrivă, noi acum plătim ce s-a împrumutat în 2009 şi facem faţă cu bine"
, a explicat premierul.

Premierul Victor Ponta declara luni, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că preşedintele Băsescu va semna memorandumul cu FMI, câtă vreme în textul scrisorii de intenţie nu este prevăzută acciza de 7 eurocenţi pe litru la carburanţi, cu care şeful statului nu este de acord.

'Eu cred că, până la urmă, preşedintele, dincolo de jocul politic, politicianist şi electoral, va înţelege că interesul României este să aibă un acord funcţional, atât cu Comisia Europeană, cât şi cu Fondul Monetar Internaţional', spunea atunci prim-ministrul, precizând că preşedintele ar fi oferit garanţii privind semnarea memorandumului reprezentanţilor FMI.

Victor Ponta a adăugat că acciza pe carburant - benzină şi motorină - se va aplica de la 1 aprilie.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional la Bucureşti a început pe 21 ianuarie şi se va încheia pe 5 februarie, reprezentanţii FMI purtând discuţii cu oficialii români despre prima şi a doua evaluare a acordului preventiv, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ