Victor Ponta, prim-ministrul cu un sfert de milion de fani pe Facebook

| 04 feb, 2014

Pe pagina sa oficială, liderul PSD are o activitate intensă, bazată pe postări sub formă de poze personale și declarații în exclusivitate, dar și de materiale preluate de la evenimentele la care a participat, din emisiunile TV, din vizitele în străinătate și de la ședințele de Guvern.

Victor Ponta a depășit recent un sfert de milion de fani pe Facebook, devenind unul dintre cei mai populari premieri din Europa din punct de vedere al succesului pe rețeaua socială. La nivel național premierul este liderul detașat în topul oamenilor politici de pe Facebook, depășindu-i pe toți rivalii și partenerii politici în ceea ce privește susținerea din mediul online.

Competiția oamenilor politici pe Facebook are un câștigător detașat - Victor Ponta, care are cei mai mulți fani pe Facebook dintre politicienii autohtoni, depășind nivelul de 250.000 de persoane. De altfel, premierul României este unul dintre primii politicieni autohtoni care au acordat o reală importanță comunicării online și prezenței pe rețelele sociale.

Pe pagina sa oficială, liderul PSD are o activitate intensă, bazată pe postări sub formă de poze personale și declarații în exclusivitate, dar și de materiale preluate de la evenimentele la care a participat, din emisiunile TV, din vizitele în străinătate și de la ședințele de Guvern. De asemenea, unul dintre factorii care îi asigură succesul lui Victor Ponta pe Facebook este și decizia sa de a susține performanțele sportivilor români și a specialiștilor cu rezultate excepționale în diferite domenii prin mesaje de felicitare.

Conform serviciului de monitorizare a paginilor de Facebook din România (Facebrands) Victor Ponta a înregistrat în ultimele luni o creștere constantă de aproape 1.000 de prieteni pe zi. Acest ritm este unul impresionant dacă îl raportăm la alți actori politici din țară.

De exemplu, diferența față de colegul său de alianță este enormă, Victor Ponta depășindu-l detașat pe Crin Antonescu, acesta din urmă având circa 66.000 de aprecieri pe pagina sa oficială. În ceea ce privește fostul coleg social-democrat, primarul general al Capitalei Sorin Oprescu, acesta este de asemenea depățit de Ponta, deși are un total de 82.000 de fani.

Dacă facem o comparație cu oamenii politici aflați în Opoziție, diferențele sunt și mai mari. În ceea ce o privește pe Elena Udrea, noul membru PMP nu reușește să se bucure decât de aprecierea a circa 135.000 de fani, care reprezință jumătate din numărul susținătorilor lui Ponta.

Iar în ceea ce privește politicienii PDL Raluca Turcan și Andreea Paul Vass, acestea au acumulat fiecare în parte în jur de 46.000 de fani, un număr de aprecieri care este de peste cinci ori mai mic decât cel de care se bucură premierul. Totodată, „prezidențiabilii” Mihai Răzvan Ungureanu și Cătălin Predoiu nu reușec nici împreună să strângă măcar 50.000 de „like-uri” pe rețeaua socială.

Așadar, topul celor mai populari oameni politici din România din mediu online îi asigură în mod detașat lui Victor Ponta victoria. Acesta are cu siguranță cei mai mulți fani pe Facebook, peste un sfert de milion, lăsându-i cu mult în urmă pe ceilalți lideri politici autohtoni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ