Ponta: POSDRU a fost un infern în exerciţiul financiar 2007 - 2013

| 04 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că programul  POSDRU "a fost un infern" în exerciţiul financiar 2007 - 2013.

"În primul exerciţiu 2007 - 2013 pot să spun, fără ezitare, că în special la POSDRU totul a fost un infern. Un infern din care credem că am ieşit. Doamna ministru Câmpeanu mai bine informată decât mine zice că mai avem destule 'bombe care vor exploda', asta nu înseamnă însă că în viitorul exerciţiu financiar nu vom avea sume cel puţin la fel de importante. Mă uitam, peste 1 miliard euro pentru dezvoltarea profesională, crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri, alt miliard de euro pentru categorii defavorizate, încă un miliard de euro pentru zona de educaţie şi de pregătire în zona educaţiei. Avem foarte multe lucruri de reconstruit în ceea ce priveşte mentalitatea şi capacitatea noastră de dialog că am încercat în această perioadă şi vom încerca cu atât mai mult, în viitor, să reuşim să avem un real dialog, nu doar o întâlnire', a spus primul ministru la Conferinţa 'Dialogul Social Tripartit - prezent şi perspective', organizată la Palatul Parlamentului, notează Agerpres.

Ponta a făcut un apel către cei prezenţi în sală să fie parteneri în construcţia tripartită Guvern - sindicate - patronate.

'Fac un apel către toţi cei prezenţi de a fi un partener real în această construcţie tripartită Guvern - sindicate - patronate în două direcţii. În primul rând de a păstra un trend pozitiv de dezvoltare economică. Lucrurile sunt evidente. Avem creşterea pe 2013, de 2,8% (creştere economică n.r.), avem cea mai mică inflaţie, cele mai mici rate ale dobânzilor, deci un trend economic pe care însă într-o Europă şi o regiune extrem de turbulentă putem să-l pierdem oricând sau să-l inversăm. Aici responsabilitatea este egală, a patronatelor, a sindicatelor şi a Guvernului, în a păstra acest trend pozitiv. Al doilea proiect esenţial la care sunteţi în egală măsură parteneri şi responsabili, patronate, sindicate, alături de Guvern, este cum facem să folosim beneficiile creşterii economice pentru a vindeca din rănile sociale ale ultimilor ani", a mai explicat premierul.

Citeşte şi: Băsescu a obţinut pentru România cel mai mic buget pe cap de locuitor din fondurile europene

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ