Preşedintele CJ Argeş: Fondurile europene alocate regiunilor în perioada 2014-2020 sunt destul de reduse

| 05 feb, 2014

Fondurile europene care vor putea fi accesate prin programele operaţionale regionale vor fi destul de reduse în exerciţiul bugetar 2014-2020, astfel încât doar proiectele viabile depuse în primii ani vor avea şanse să obţină finanţare, a afirmat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, social-democratul Constantin Nicolescu.

Potrivit estimărilor sale, fiecare judeţ din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia va putea beneficia, în medie, de mai puţin de 15 milioane de euro anual.

"Eu vă spun că 39 de miliarde care sunt prevăzuţi pentru România nu sunt deloc mulţi. Dacă mă refer la programele regionale, pe regiunea noastră vor fi între 800 şi 900 de milioane de euro, după cum reiese din primele analize. Gândiţi-vă că sunt şapte judeţe şi sunt şapte ani. (...) Ar fi în jur de 100 de milioane pentru fiecare judeţ, iar dacă împărţim la şapte ani, suma e destul de mică", a declarat Nicolescu, citat de Agerpres.

În opinia sa, singura şansă de a obţine finanţare pentru investiţii mai mari este ca proiectele să fie bine întocmite şi depuse cât mai repede.

"Cine va depune proiecte viabile în prima parte a perioadei, în 2014-2015, va prinde bani. Dacă nu, după 2016 va fi mai greu de găsit bani, mai ales pentru proiecte mai mari. În condiţiile acestea, contează foarte mult colaborarea între autorităţile locale, cele judeţene şi agenţiile de specialitate pentru a depune proiecte capabile să primească finanţare", a spus preşedintele CJ Argeş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ