Ponta: Cosma şi Nicolescu şi-au suspendat activitatea. Atribuţiile, preluate de Savu şi Pendiuc

| 24 feb, 2014

BPN al PSD a luat act, luni, de solicitarea făcută de preşedinţii PSD Argeş şi Prahova, Constantin Nicolescu, respectiv Mircea Cosma, de a-şi suspenda activitatea ca preşedinţi de organizaţie judeţeană, a precizat, după şedinţă, liderul social-democraţilor, Victor Ponta.

"Azi în cadrul BPN am luat act de solicitarea a doi preşedinţi de organizaţii, domnul Cosma de la Prahova (foto) şi domnul Nicolescu de la Argeş, de a-şi suspenda activitatea ca preşedinţi ai PSD în cele două judeţe - Prahova şi Argeş", a anunţat Ponta.

El a menţionat că atribuţiile acestora vor fi preluate începând de luni de preşedinţii executivi ai filialelor, respectiv de Daniel Savu la Prahova şi primarul Tudor Pendiuc, la Argeş.

Atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, în privinţa căruia prefectul de Argeş a semnat, luni, decizia de încetare a mandatului înainte de termen vor fi preluate de unul din cei doi vicepreşedinţi, ordinul de încetare a mandatului putând fi atacat în instanţă.

În ultimele două săptămâni, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi-a luat concediu de odihnă pentru a-şi face analize medicale, au declarat surse din Consiliul Judeţean Argeş. Nicolescu a revenit la serviciu vineri şi a mers şi luni la biroul său din CJ Argeş, însă a plecat către Bucureşti înainte de anunţul prefectului privind încetarea mandatului său.

În 12 februarie, instanţa supremă a decis ca preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, urmărit penal pentru trafic de influenţă, să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de noul Cod de procedură penală, necesară pentru împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală.

În dosarul în care a fost reţinut Cosma, procurorii DNA au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă şi împotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu, a transmis, marţi, ministrului Justiţiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere încuviinţarea arestării preventive a acestuia.

Vlad şi Mircea Cosma sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi", susţin procurorii DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ