Căşuneanu şi un angajat al Prefecturii Prahova vor fi expropriaţi pentru construirea unui nod al A3

| 20 aug, 2013

Omul de afaceri Costel Căşuneanu şi un consilier juridic din Prefectura Prahova se numără printre proprietarii de terenuri care vor fi expropriaţi pentru construirea nodului rutier de acces către Autostrada Bucureşti - Ploieşti în localitatea prahoveană Gherghiţa, potrivit şefului CJ Prahova.

Omul de afaceri Costel Căşuneanu şi un angajat al Prefecturii Prahova, Vasile Vădan, se numără printre cei care vor fi expropriaţi pentru amenajarea nodului rutier de acces către Autostrada Bucureşti - Ploieşti, care va fi construit în comuna Gherghiţa din judeţul Prahova, a afirmat marţi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Prahova, preşedintele acestei instituţii, Mircea Cosma.

"La studierea terenurilor necesare exproprierii, s-a constatat că un teren de opt hectare aparţine domnului Vădan, un salariat la Prefectură şi că al doilea, tot mare, e al lui Căşuneanu. Are (Costel Căşuneanu - n.r.) un sfert (din terenul de expropriat pe o parte a autostrăzii - n.r.), deci are mult mai mult. Pe partea cealaltă (a autostrăzii - n.r.) sunt 15 proprietari", a afirmat Mircea Cosma.

Informaţia potrivit căreia omul de afaceri Costel Căşuneanu şi angajatul Prefecturii Prahova au terenuri în apropierea Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, în zona în care va fi construit nodul rutier de la Gherghiţa, a fost confirmată de reprezentanţii autorităţilor locale din această comună.

În declaraţia de avere a consilierului juridic Vădan-Trandafir Vasile de la Prefectura Prahova se arată că soţia acestuia deţine un teren de 9,85 hectare în comuna Gherghiţa, moştenit în anul 2000.

Marţi, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unui nod rutier de acces spre şi din Autostrada Bucureşti - Ploieşti în comuna Gherghiţa, situată la intersecţia A3 cu drumul judeţean 100 B, kilometrul 14+364 metri. Construcţia va fi realizată pe o perioadă de 12 luni, cu fonduri de la bugetul local, iar datele financiare sunt, deocamdată, confidenţiale.

Tot marţi, consilierii judeţeni din Prahova au aprobat achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare în vederea exproprierilor în zona în care se va amenaja acest nod de autostradă.

Conform expunerii de motive a hotărârii aprobate marţi de CJ Prahova, pentru traseul propus în vederea realizării acestui nod rutier este necesară exproprierea unei suprafeţe totale de 139.850 metri pătraţi de teren, proprietate privată. Conform legii, proprietarii primesc pentru terenurile expropriate un preţ stabilit de un evaluator autorizat. Proprietarii de terenuri nu se pot opune exproprierii, însă dacă sunt nemulţumiţi de preţul primit pot contesta acest preţ în instanţă, urmând ca judecătorii să decidă dacă preţul va fi sau nu modificat.

Tot în şedinţa de marţi a CJ Prahova, preşedintele Mircea Cosma a afirmat că printre cei care deţin terenuri în aproprierea A3 se numără şi fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu.

"Nu am niciun metru pătrat de teren în judeţul Prahova, nici vreodată nu am avut, nici de gând să am. E un individ care spune şi el aşa, ce prostii îi vin. În general, indivizii care spun prostii se numesc ca atare. Transmiteţi-i chestia asta din partea mea", a declarat Radu Berceanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ