Înalta Curte a decis ca preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, să fie cercetat în libertate

| 18 feb, 2014

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat în continuare în stare de libertate sub control judiciar, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins marţi contestaţia DNA.

Prin respingerea contestaţiei, judecătorii au menţinut decizia din 12 februarie a unui magistrat tot de la instanţa supremă, prin care a fost respinsă cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Mircea Cosma, acesta fiind cercetat penal pentru luare de mită şi abuz în serviciu, scrie Agerpres.

Decizia este definitivă.

Pe 12 februarie, judecătorii au respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Mircea Cosma, impunând acestuia măsura controlului judiciar, într-un dosar în care este cercetat pentru trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, magistraţii au impus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile în cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova.

Mircea Cosma a fost reţinut săptămâna trecută de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă.

'Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2012- 2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru împreună cu o altă persoană apropiată au pretins şi au primit de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale - denunţători în cauză - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale controlate în fapt de către inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse de către cei doi în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl lui Cosma Vlad Alexandru) şi Alixandrescu Daniel Adrian (director al Direcţiei Patrimoniu), astfel încât societăţile respective să obţină de la CJ Prahova lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, supraevaluate şi pentru a deconta cu prioritate a unor lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare', se arată într-un comunicat al DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ