Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare

| 11 noi, 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat luni la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au admis astfel apelul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti care îl condamnase pe Nicolescu la un an de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie. Decizia nu este definitivă.

Potrivit deciziei CAB, lui Constantin Nicolescu îi vor fi interzise timp de doi ani mai multe drepturi, printre care acela de a alege şi a fi ales, şi îi va fi confiscată suma de 66.518 lei primită ca mită de la Gheorghe Cornel Penescu.

În plus, Constantin Nicolescu a fost obligat la plata 17.000 lei cheltuieli judiciare către stat, iar inculpaţii Popa Ion, Nicuţ Gheorghe, Ştefan Ion, Despan Florian, Andrei Călin Ioan, Nicolae Ion, Dumitrache Gheorghe, Mircea Tudor şi Grigore Dobre, la plata sumei de câte 3.500 lei.

Cornel Penescu a rămas cu pedeapsa stabilită de Tribunalul Bucureşti, respectiv nouă luni de închisoare cu suspendare.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Fostul primar al municipiului Curtea de Argeş Gheorghe Nicuţ a fost condamnat luni la o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani şi patru luni.

De asemenea, primarul municipiului Câmpulung Muscel Călin Ioan Andrei a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani şi patru luni.

Aceeaşi pedeapsă a mai primit-o Ion Ştefan, primarul comunei Budeasa, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională din cadrul CJ Argeş şi Dobre Grigore, asociat şi administrator la SC Zeus SA Piteşti.

CAB a mai decis condamnarea la doi ani de închisoare a lui Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de cinci ani.

Inculpaţii Ion Nicolae, reprezentant al SC Zeus SA Piteşti şi Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier, au fost condamnaţi la câte cinci luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani şi cinci luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat pe 28 mai de Tribunalul Bucureşti la un an de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în legătură cu efectuarea de lucrări de reabilitare a patru unităţi şcolare de pe raza judeţului.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a confiscat de la Nicolescu suma de 66.518 lei, reprezentând mita primită de acesta de la Cornel Penescu şi a menţinut sechestrul asigurator asupra bunurilor lui Nicolescu până la acoperirea acestei sume.

Ceilalţi inculpaţi din dosar au fost achitaţi, respectiv Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung Muscel, Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională din cadrul CJ Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, Dobre Grigore, asociat şi administrator la SC Zeus SA Piteşti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier. 

Decizia a fost atacată cu apel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ