Preşedintele CJ Prahova a plecat liber, cu o ambulanţă, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere

| 12 feb, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a părăsit miercuri, în jurul orei 16,00, sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce a expirat ordonanţa de reţinere de 24 de ore emisă marţi pe numele lui de procurorii DNA.


Instanţa supremă a dezbătut cu uşile închise propunerea DNA de arestare preventivă a lui Mircea Cosma şi a lui Daniel Adrian Alixandrescu, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, într-un dosar în care aceştia sunt acuzaţi de trafic de influenţă, notează Agerpres.

După terminarea procesului şi având în vedere că ordonanţa de reţinere expirase, Mircea Cosma a ieşit din sala de judecată, însoţit de un medic care avea la îndemână o perfuzie, a răspuns pe scurt la întrebările jurnaliştilor, după care s-a urcat într-o ambulanţă, susţinând că se duce la spital.

Urmează ca judecătorii să se pronunţe cu privire la cererea de arestare preventivă.

'Am tensiunea 18 şi trebuie să mă duc înapoi la spital, atâta doar că acum mă duc în calitate de persoană liberă', le-a spus Cosma jurnaliştilor.

Întrebat cum comentează acuzaţiile procurorilor, Cosma a spus: 'Mie îmi plac chestiile astea cu milioanele de euro. E un dosar penal cu două capete de acuzare. O să le lămurim'.

De asemenea, el a calificat ca fiind 'prostii' acuzaţiile că fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, ar fi primit contracte din bani publici.

Mircea Cosma a sugerat că în spatele punerii sale sub acuzare se află oameni politici, fără însă a menţiona nume: 'Al cui a fost judeţul Prahova până în 2012? Nu ştiţi Legea pensiilor, cu număratul de trei ori? Cei care nu au răbdare să duc mandatul acesta la bun sfârşit'.

Mircea Cosma a fost reţinut marţi de procurorii DNA, pentru 24 de ore, însă, după ce a ieşit din sediul DNA Ploieşti, el a fost transportat sub escortă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde a fost internat în noaptea de marţi spre miercuri.

'Din ordonanţa de efectuare a urmăririi penale a rezultat că, în perioada 2012- 2013, inculpatul Cosma Vlad Alexandru împreună cu o altă persoană apropiată au pretins şi au primit de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale - denunţători în cauză - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale controlate în fapt de către inculpatul Alexe Răzvan. Sumele de bani au fost pretinse de către cei doi în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl lui Cosma Vlad Alexandru) şi Alixandrescu Daniel Adrian (director al Direcţiei Patrimoniu), astfel încât societăţile respective să obţină de la CJ Prahova lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, supraevaluate şi pentru a deconta cu prioritate a unor lucrări deja efectuate, în temeiul unor contracte anterioare', se arată într-un comunicat al DNA.

Tag-uri: DNA, Mircea Cosma
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ