Ponta: Băsescu a obţinut pentru România cel mai mic buget pe cap de locuitor din fondurile europene

| 04 feb, 2014

Din cauza negocierilor esuate ale presedintelui Traian Basescu, alocarile pe fonduri UE de coeziune pentru 2014-2020 plaseaza Romania pe ultimele locuri in ceea ce priveste bugetul pe cap de locuitor, scrie premierul pe pagina personală de Facebook.

"Din pacate, in timp ce presedintele a negociat pentru Romania o alocare de circa 1.000 de euro / locuitor pentru bugetul de coeziune, Slovacia si Lituania au obtinut aproximativ 2.200 de euro / locuitor, Cehia si Ungaria 2.000 de euro / locuitor, iar Portugalia, Polonia si Croatia au aproape 1.900 de euro / locuitor", punctează Victor Ponta într-o postare pe pagina de Facebook.

Basescu: "39,887 miliarde de euro pentru Romania in perioada 2014-2020. Cred ca mi-am facut datoria"

"Acum, cum spune Comisia Europeană, să nu plângem după laptele vărsat că oricum nu mai putem salva negocierea aşa cum a fost făcută. Important este ca aceşti bani foarte puţini pe care îi avem la dispoziţie să încercăm să îi folosim cât mai bine', a declarat prim ministrul la reuniunea Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de parteneriat 2014-2020, care are loc la Palatul Victoria.

Victor Ponta a precizat că România are nevoi mult mai mari decât ar putea acoperi fondurile UE.

'Bani pentru tot ceea ce ne dorim şi ne propunem nu sunt. 20 de miliarde înseamnă vreo 3 miliarde în fiecare an. Gândiţi-vă vă rog de câţi bani e nevoie pentru infrastructură, pentru sănătate, pentru educaţie, pentru dezvoltare regională, pentru IMM-uri turism, mediu. 3 miliarde de euro sunt nimica toată, aproape. (...) Cam 20 de miliarde ne-ar trebui doar pentru mediu', a apreciat premierul.

Şeful executivului a adăugat că scopul principal al Comitetului Interministerial este o consultare cât mai largă posibil 'pentru a fi alături de primele ţări care înaintează draftul de acord de parteneriat'.

La rândul său, ministrul pentru Fondurile Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat că România va trimite până la sfârşitul acestei luni proiectul acordului de parteneriat Comisiei Europene, iar până la finalul lunii martie vor fi transmise CE şi programele operaţionale ce urmează a fi finanţate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ