Ponta: România şi-a îndeplinit toate criteriile de perfomanţă, inclusiv cel privind deficitul bugetar

| 04 feb, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că România şi-a îndeplinit toate criteriile de performanţă stabilite cu FMI şi mizează pe creştere economică în 2014.

'Patru din cele cinci criterii de performanţă au fost îndeplinite, cel referitor la reducerea deficitului bugetar nu a fost constatat, din cauza întârzierii scrisorii de intenţie, însă, în mod sigur, în luna martie sper să avem scrisoarea de intenţie în boardul FMI, să se constate că ne-am îndeplinit şi toate ţintele care ţin de deficitul bugetar', a afirmat premierul Ponta la Palatul Victoria, la finalul unei reuniuni a Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de parteneriat 2014-2020.

Totodată, şeful Guvernului a anunţat că 'delegaţia FMI şi a Comisiei Europene au constatat faptul că estimarea pentru 2013 a creşterii economice este de 2,8%', mai mult cu peste un punct procentual faţă de ţinta iniţială.

'Această stabilitate economică a dus la posibilitatea ca să se constate de către Banca Naţională o reducere a inflaţiei în luna decembrie la 1,5% şi fundamente macroeconomice pentru ca România să reziste, aşa cum a făcut-o până în prezent, la turbulenţele de pe pieţele financiare. S-a reliefat faptul extrem de important că dobânda la datoria publică a scăzut la cel mai mic nivel istoric şi este mai mică decât media pe Europa. România a reuşit pentru prima dată în istorie să emită bonduri la 30 de ani, ceea ce înseamnă că cei care ne-au împrumutat cu bani au încredere că România în următorii 30 de ani va fi capabilă să-şi plătească datoriile. De asemenea, se confirmă o previziune de continuare a creşterii economice pentru 2014, bazată nu doar pe agricultură, ci în special pe sectoarele industriale şi productive', a subliniat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ