Proiectul Acordului de Parteneriat 2014-2020 va fi trimis la Bruxelles până la sfârşitul lunii februarie

| 04 feb, 2014

Proiectul Acordului de Parteneriat pentru atragerea fondurilor europene în 2014-2020 va fi trimis la Bruxelles spre analiză şi aprobare până la sfârşitul lunii februarie, a anunţat ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

"După această reuniune, să trimiteţi eventuale comentarii pe care le mai puteţi avea până vineri, astfel încât să putem integra aceste comentarii în documentul final şi, până la finalul acestei luni, să putem trimite Comisiei Europene pentru analiză şi aprobare", a spus Teodorovici miniştrilor implicaţi în elaborarea documentelor şi reuniţi în şedinţă, marţi, la Guvern, relatează Mediafax.

Ministrul Teodorovici anunţa recent că acest document va fi aprobat de Guvern până la finele lunii ianuarie.

Marţi, Teodorovici a mai precizat că programele operaţionale vor fi trimise Comisiei Europene la sfârşitul lunii martie, dar că Guvernul nu mai trebuie să aştepte aprobarea acestor documente pentru a putea finanţa proiecte în noul cadru financiar, deoarece pot fi decontate cheltuielile aferente acestui an care se încadrează în cerinţele comunitare în domeniul achiziţiei publice şi normelor de mediu.

Premierul Victor Ponta, prezent, la reuniune, a susţinut că impresia iniţială, "altfel corectă", că autorităţile de la Bucureşti vobesc despre fonduri europene pe care oricum nu sunt în stare să le cheltuiască a fost greşită anul trecut, deoarece România s-a plasat pe primul loc "la creşterea gradului de absorbţie" faţă de toate celelalte ţări din Uniunea Europeană.

"Acea impresie iniţială, altfel corectă, vă vorbim despre fonduri europene pe care oricum nu suntem în stare să le cheltuim este o impresie care, din fericire, anul trecut s-a dovedit a fi neadevărată. Gradul de absorbţie de la 7% la 34% a dovedit că nu e aşa România, absolut şi veşnic incapabilă de a cheltui fonduri europene, dimpotrivă - în 2013 am fost pe primul loc la creşterea gradului de absorbţie faţă de toate celelalte ţări din Uniunea Europeană, ţine doar de un sistem capabil să îndeplinească regulile europene", a spus Ponta.

El a reluat ideea că România şi Bulgaria au primit cei mai puţini bani pentru perioada 2014-2020 dintre toate ţările UE raportat la numărul de locuitori.

Citeşte şi: Ce spun experţii Comisiei Europene

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ