Ministerul Fondurilor Europene reacționează: Acordul va răspunde comentariilor serviciilor Comisiei Europene

| 10 ian, 2014

Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 va fi transmis Comisiei Europene (CE) la sfârşitul lunii ianuarie a.c., iar în document au fost integrate deja unele dintre comentariile primite de la serviciile CE în decembrie.

Ministerul Fondurilor Europene reacționează la știrea privind observaţiile Comisiei Europene (CE) privind Acordul de Parteneriat, care este lipsit de viziune strategică și prea vag.

Ministerul anunță că Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 va fi transmis Comisiei Europene (CE) la sfârşitul lunii ianuarie, iar în document au fost integrate deja unele dintre comentariile primite de la serviciile CE în decembrie.

Istoricul Acordului de Parteneriat

Prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 a fost transmisă serviciilor Comisiei la începutul lunii octombrie 2013, în cadrul dialogului informal purtat pentru pregătirea documentelor de programare pentru perioada 2014 - 2020.

În luna decembrie 2013, Comisia a transmis o serie de comentarii pe marginea documentului, iar ulterior reprezentanţii autorităţilor române au discutat cu partenerii comunitari despre acestea. În urma discuţiilor, unele comentarii a fost integrate în actuala versiune de lucru a Acordului de Parteneriat 2014 - 2020, în cazul altor comentarii s-a ajuns la o poziţie comună a celor două părţi, dar au fost şi comentarii pe care serviciile Comisiei le-au retras ca urmare a argumentelor aduse de partea română.

Discuţiile dintre autorităţile române şi reprezentanţii Comisiei sunt o etapă firească în cadrul procesului de negociere dintre un stat membru UE şi Comisia Europeană.


România a avut o abordare proactivă în pregătirea documentelor de programare pentru perioada 2014 - 2020 şi a început din timp dialogul informal cu reprezentanţii Comisiei. Conform prevederilor regulamentelor europene, statele membre au la dispoziţie patru luni de la aprobarea regulamentelor pentru a transmite formal Acordul de Parteneriat.

Regulamentele au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE la sfârşitul lunii decembrie 2013, ceea ce înseamnă că nu există nicio întârziere în procesul de pregătire şi transmitere a documentului către CE. Pentru comparaţie, alte state membre UE nu au trimis până în prezent niciun document de programare serviciilor Comisiei Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ