Marii apărători ai statului de drept sunt împotriva libertăţii de exprimare

| 06 feb, 2014

Cel mai nefericit că dispare art. 276 din Codul Penal este Traian Băsescu, cel care a considerat, în ultimii 10 ani, presa un pericol pentru „siguranţa naţională”, adică pentru siguranţa persoanală.

În orice stat de drept presa este cunoscută ca fiind câinele de pază al democraţiei, numai că Traian Băsescu a vrut să-i pună botniţă. Preşedintele nelegitim al României a vrut ca prin art. 276 din Codul Penal să controleze şi mass-media, aşa cum a făcut cu o parte a justiţiei şi să devină conducătorul suprem al ţării.

Articolul 276 din legea nr. 286/2009 privind Codul penal pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau amendă „fapta unei persoane care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida”. În traducere liberă, dacă un jurnalist deranja putea fi trimis la închisoare pe baza acestui articol.

Premierul Victor Ponta a declarat că orice prevedere care îngrădeşte libertatea de exprimare şi a presei va fi abrogată. „Dispare, astăzi (n.n luni), în Comisia juridică de la Senat. Ştiţi, pentru că am vrut să fie tot prin proiect de lege în aşa fel încât să nu poate să fie atacat că e ordonanţă de urgenţă şi modificăm Codul. Mâine dimineaţă (n.n marţi) se votează în plenul Senatului, astăzi, la comisie, s-a votat în unanimitate şi apreciez acest lucru, pleacă la Camera Deputaţilor. Practic, săptămâna viitoare, poate fi adoptat şi de Cameră şi trimis la preşedinte pentru promulgare”.

Cel mai nefericit că articolul dispare din Codul Penal este Traian Băsescu, cel care a considerat, în ultimii 10 ani, presa un pericol pentru „siguranţa naţională”, adică pentru siguranţa persoanală. Astfel, prin aborgarea articolului cu pricina presa nu se va simţi cu nimicintimidată să scrie despre bubele pe care Varanul de la Cotroceni le are: casa din Mihăileanu, terenul de la Nana, banii pe care i-a primit Ioana Băsescu de la Gazprom şi multe altele, pe care este posibil să le aflăm după ce-şi va pierde imunitatea.

„Antena3 este aici?”, replica celebră folosită de Băsescu după referendumul de demitere din vara anului 2012, dar şi alte atacuri la adresa mass-media (ţigancă împuţită), sunt dovezi care arată cât de mult îşi doreşte Preşedintele să dreseze câinele de pază al democraţiei. Băsescu a purtat un război deschis cu presa. Mai mult ca sigur, Varanul şi-a pus oamenii, în momentul în care Codul Penal a fost redactat, să strecoare acest articol, pentru că astfel s-ar fi asigurat că pune botniţa presei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 feb, 2014
cantautor
siguranta "perso-anala"...?????
un concept inedit,marca Obiectiv
minunata abordare...
Amr 10 luni de Basescu...
de invatat a scrie corect Radu,Amr optimist-20 de ani...Brucan

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ