NOUL COD PENAL: Sancţiuni mai mici pentru şoferi. Închisoarea, înlocuită cu amendă penală

| 02 feb, 2014

NOUL COD PENAL este mai blând pentru şoferii indisciplinaţi. Persoanele descoperite că au urcat băute la volan trebuie să fie duse de urgenţă la spital pentru a li se recolta probe de sânge.

NOUL COD PENAL. Noile reglementări spun clar că numai opinia avizată a medicilor va conta în faţa instanţei de judecată.

Aparatul etilotest poate fi folosit doar pentru şoferii găsiţi cu o alcoolemie sub 0,80g/l.

Mai mult, pentru o astfel de abatere gravă, şoferii pot să scape doar cu o amendă.

Pedepsele mai blânde din NOUL COD PENAL pentru anumite infracţiuni îngroapă dosarele unor nume sonore. Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, greii din fotbalul românesc sau fostul boss de la CFR Mihai Necolaiciuc vor încheia socotelile cu legea.

NOUL COD PENAL. S-a dat startul eliberărilor din penitenciar. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis deja scoaterea unui minor din închisoare şi sancţionarea acestuia printr-o măsură educativă. Este abia începutul pentru că, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, instanţele din Capitală au fost asaltate de cereri de eliberare condiţionată trimise de deţinuţi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ