Victor Ponta: Nu există propunere de modificare a art. 140 din Codul de procedură penală

| 04 feb, 2014

Victor Ponta susţine că nu a existat nicio propunere cu privire la modificarea articolului 140 din Codul de procedură penală care a determinat reacţia preşedintelui Traian Băsescu.

Victor Ponta susţine că nu a existat nicio propunere cu privire la modificarea articolului 140 din Codul de procedură penală care a determinat reacţia preşedintelui Traian Băsescu.

'Nu. La 140 nici nu există o propunere, nu, de modificare. (...) Nici CSM-ul nu a făcut o asemenea propunere', a declarat Victor Ponta, luni seară, la Antena 3, întrebat dacă are în vedere modificarea acelui articol din Codul de procedură penală care a stârnit nemulţumirea preşedintelui Traian Băsescu.

Ponta şi-a mai exprimat convingerea că în baza actualelor Coduri se poate desfăşura urmărirea penală împotriva celor faţă de care există indicii clare privind săvârşirea unor fapte penale.

'Se constată acum, în practică, nişte inadvertenţe de tehnică legislativă, pe care CSM-ul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Public, prin procurorul general, domnul Niţu, le-au discutat cu ministrul Justiţiei, domnul Cazanciuc, le-au pus pe site vineri seară. Dacă rezultă din dezbatere că e nevoie de aceste modificări, sigur că le facem. Dar, repet, Codurile actuale despart România de epoca securistă, comunistă, căreia îi aparţine domnul Băsescu, şi aduc România într-o gândire europeană', a adăugat Ponta.

Săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu declara că îşi asumă promulgarea Codului de procedură penală şi eroarea că nu a înţeles articolul 140 din respectivul act normativ şi sublinia că premierul Victor Ponta poate să corecteze acest lucru.

'O să mă refer în primul rând la Codul de procedură penală, care a fost promulgat ca Legea 135/2010. Referirea este directă la articolul 140, care vizează utilizarea mijloacelor tehnice înainte de punerea sub urmărire penală a unei persoane. Eu îmi asum promulgarea Codului de procedură penală, pentru că asta este responsabilitatea preşedintelui. În acelaşi timp, îmi asum şi eroarea de a nu fi înţeles sensul articolului 140 din Codul de procedură penală. Asta nu înseamnă că el nu trebuie corectat', a spus Băsescu.

El a atenţionat asupra faptului că statul rămâne fără mijloace de a identifica şi preveni acte precum abuz în serviciu, trafic de influenţă, fraude fiscale, trafic de persoane, criminalitate transfrontalieră, comercializare sau tranzit de droguri pe teritoriul României, trafic de persoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ