Victor Ponta: dacă Băsescu știa de ilegalități la deszăpezire, suna la DNA

| 04 feb, 2014

Victor Ponta se declară convins că în cazul în care preşedintele Traian Băsescu ar şti ceva ilegal despre contractele de deszăpezire ar suna la şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Victor Ponta se declară convins că în cazul în care preşedintele Traian Băsescu ar şti ceva ilegal despre contractele de deszăpezire ar suna la procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, iar DNA ar verifica acest lucru.

'Contractele (de deszăpezire - n.r.) nu sunt încheiate de prefecţi, nici de preşedinţii de consilii judeţene. Pentru autostrăzi şi drumuri naţionale, contractele de deszăpezire sunt încheiate de CNADNR. Dacă domnul preşedinte ştie ceva ilegal, sunt convins că o cunoaşte pe doamna Kovesi, o sună imediat sau îi trimite în scris şi sunt convins că DNA-ul vine şi verifică. Dacă nu, să arunci aşa, că ştii tu mai bine, e tipic pentru domnul Băsescu', a spus Ponta, luni seară, la Antena 3, în replică la acuzaţiile preşedintelui Băsescu faţă de acţiunile Guvernului privind deszăpezirea.

Ponta a subliniat că în toate ţările UE Armata intervine în astfel de situaţii, nu pentru a deszăpezi, cu pentru a salva vieţi cu tehnica pe care doar această instituţie o are.

'În momentul în care nu poţi să treci cu niciun fel de tehnică civilă, atunci apelezi la Armată pentru TAB, pentru diverse alte maşini, acele camioane uriaşe, pentru a te duce să salvezi oameni sau să duci mâncare, apă. Asta a făcut Armata Română şi le mulţumesc militarilor români', a mai spus Ponta.

Premierul a afirmat că este 'stilul lui Băsescu' să se supere când ceva iese bine în România.

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat existenţa unei 'mascarade televizate' în privinţa comandamentelor convocate pentru a acţiona în contextul condiţiilor meteorologice extreme, menită să fie 'o acoperire pentru banii care se vor da firmelor clientelare care au contracte de deszăpezire'.

'Apropo cu prefecţii, fac o singură observaţie: mascarada televizată a comandamentelor nu face decât să fie o acoperire pentru banii nemeritaţi şi nemunciţi care se vor da firmelor clientelare care au contracte de deszăpezire, iar în locul lor a fost scoasă Armata şi Jandarmeria. Aş propune Guvernului să constate neîndeplinirea contractelor şi să dea banii pentru deszăpezire Armatei şi Jandarmeriei', a afirmat Băsescu, duminică, la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ