A venit și rândul pedeliștilor

| 12 feb, 2014

Acțiunile DNA par să coincidă în mod suspect cu presiunea crescută pe care Traian Băsescu o exercită asupra unor nume grele din PDL, pentru a forța apropierea acestora de PMP.

La începutul acestei săptămâni, două nume grele din PDL au dat piept cu procurorii DNA.

Mai întâi, subordonații Laurei Codruța Kovesi au descins la Piatra Neamț, unde au efectuat o serie de percheziții, în cadrul unei anchete ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie de către persoane cu funcţii publice. Surse judiciare au declarat că ancheta procurorilor DNA îl vizează inclusiv pe primarul Gheorghe Ştefan Pinalty.

Conform cercetărilor efectuate până în prezent, în perioada 2008 - 2013, finanţări din fonduri publice pentru contracte de prestări servicii şi finanţări pentru localităţi de pe raza judeţului Neamţ ar fi fost direcţionate, prin influenţa persoanelor cu funcţii publice din cadrul primăriei municipiului Piatra Neamţ, în interes propriu şi în interesul administratorilor unor societăţi comerciale. Numai că, în fapt, adevăraţii deţinători ai respectivelor societăți comerciale erau tocmai persoanele din Primăria Municipiului Piatra Neamț care facilitau atribuirea contractelor. Iar primarul Gheorghe Ștefan ar fi fost direct implicat în acest cerc de interese ilicite, prin care s-au sifonat bani publici.

Tot într-un dosar de corupție este implicat și un alt membru marcant al PDL. Este vorba despre Lucian Duță, fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și actual membru în Biroul Permanent al partidului.

Acesta a fost chemat miercuri, de către procurori, la sediul DNA, pentru a i se aduce la cunoștință faptul că împotriva sa a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Mai exact, Lucian Duță este implicat într-un dosar privind achiziţii pentru servicii de mentenanţă în cazul unei aplicaţii informatice de management al resurselor, pentru un număr mai mare de licenţe decât cele folosite de CNAS. În acest dosar, al cărui prejudiciu este estimat de către procurori la peste 150.000 de euro, este cercetat şi Istvan Lucian Medvaş, director în CNAS, acestuia fiindu-i prezentate acuzaţiile în 5 februarie. DNA preciza atunci că în această cauză este urmărită penal şi o altă persoană, pentru acelaşi tip de infracţiuni.

Lăsând însă la o parte amănuntele judiciare, acțiunile DNA par să coincidă în mod suspect cu presiunea crescută pe care Traian Băsescu o exercită asupra unor nume grele din PDL, pentru a forța apropierea acestora de PMP. Iar suspiciunile sunt alimentate de faptul că, în timp ce Gheorghe Ștefan sau Lucian Duță sunt luați în vizorul procurorilor anticorupție, alte personaje politice, a căror asociere cu fapte de corupție este de notorietate publică, precum Elena Udrea, Adriean Videanu sau Eugen Tomac, continuă să fie ignorate în mod suspect de DNA.

Desigur, faptul că PDL-iștii încep să plătească pentru furtul la drumul mare din bani publici pe care l-au patronat în perioada în care s-au aflat la guvernare este salutar. Mai rămâne însă ca DNA să îi tragă la răspundere și pe fidelii lui Traian Băsescu, demonstrând astfel că își face datoria cu obiectivitate și nu în mod discreționar, ca un instrument de presiune politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 feb, 2014
maduu
Vrei sa cresti in inaltime? Acum poti sa cresti 5-10 centimetri in numai 7 saptamani. Afla cum pe http://www.inaltimeperfecta.com
12 feb, 2014
cantautor
Asta e justitia lui papuc... Basescu nu da in ai lui decat cand trebuie sa-i disciplineze. Sa speram ca exista Dumnezeu si va fi imposibila anchetarea individuala a lor. Daca pica unul ii va trage pe toti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ